Sa aerodroma u Brazilu

Lopovi prerušeni u policajce ukrali 700 kilograma zlata (VIDEO)

Grupa pljačkaša, obučena u policijske uniforme, ukrala je preko 700 kilograma zlata vrijednoga oko 32, 2 miliona dolara na aerodromu brazilskog Sao Paula, navode lokalni mediji.
Objavljeno: 26. 07. 2019 - 15:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Osam maskiranih lopova ušlo je na cargo terminal s dva policijska kamiona juče, navodi se u izvještaju koji se poziva na policiju. Naoružani su pljačkaši prisilili zaposlenike aerodroma da napune kamione zlatom koristeći viljuškar.

Nije došlo do pucnjave tokom akcije koja je trajala oko dvije i po minute, a može se vidjeti na snimkama nadzornih kamera koje je objavio list „O Estado de Sao Paulo“ na društvenim mrežama.

Prije pljačke lopovi su oteli osam članova porodica zaposlenih na visokim položajima u logistici aerodroma, kako bi dobili informacije o pošiljki zlata, navodi O Globo. Zlato je trebalo biti prebačeno iz Ciriha u Njujork. Navodi o količini otetog zlata kreću se od 720 do 750 kilograma.

Kriminalci su prilikom bijega nekoliko puta promijenili prevozno sredstvo, a zlato je u jednom trenutku bilo u vozilu hitne pomoći. Dva "policijska vozila" pronađena su kasnije u skladištu udaljenom nekoliko kilometara od aerodroma. Članovi porodica logističara kasnije su pušteni na slobodu bez povreda.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar