Novi predsjednik britanske vlade

Prvi premijer koji je u rezidenciju uselio djevojku umjesto žene

Novi britanski premijer Boris Džonson i njegova djevojka Keri Simonds uselili su se u ponedjeljak Dauning strit 10, izjavio je njegov portparol.
Objavljeno: 30. 07. 2019 - 11:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Time je Džonson postao prvi britanski premijer u istoriji koji živi sa nevjenčanom partnerkom u premijerskoj rezidenciji, prenosi Si-En-En.

U javnosti je bilo spekulacija o tome da li će se Simonds, koja je brzo postala glavna tema u britanskim tabloidima, pridružiti Džonsonu u Dauning stritu. Iz Džonsonovog kabineta prošle nedjelje je rečeno da još nije poznato da li će par živjeti zajedno.

Džonson još nije zvanično razveden od druge supruge Marine Viler sa kojom ima četvoro djece. Njihov razvod najavljen je u septembru prošle godine, poslije 25 godina braka, nadugo nakon što je potvrđena Džonsonova afera sa Keri Simonds.

 

 

Interesovanje javnosti za Džonsona i Simondsovu poraslo je nakon što su komšije pozvale policiju zbog svađe u njenoj kući, gdje je par boravio.

Poslije ubjedljive pobjede Džonsona na izborima za novog lidera konzervativaca, Simonds mu se pridružila ispred Dauning strita 10 tokom prvog govora u ulozi premijera.

Ona je takođe imala uspješnu političku karijeru. Bila je dio tima koji je vodio kampanju za reizbor Džonsona na mjesto gradonačelnika Londona 2012. godine.

Simonds je sa 29 godina postala najmlađi direktor komunikacija u istoriji konzervativaca, a analitičari kažu da je njena uloga bila ključna kada je riječ o dovođanju u red Džonsonove poznate neuredne pojave tokom kampanje.

Komentari: 0

Novi komentar