Prijem u Vili Gorica (VIDEO)

Janović nagrađenim "ajkulicama": Sazreli su novi šampioni!

Povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj, ministar sporta i mladih Nikola Janović organizovao je prijem za najmlađu vaterpolo reprezentaciju Crne Gore u Vili Gorica.
Objavljeno: 31. 07. 2019 - 13:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Iz Crne Gore u Evropu ste odnijeli ponos, prkos i plavetnilo. Plavetnilo mora, slobode i mladosti koja je nezaustavljiva. U Crnu Goru ste vratili medalje i uvjerenje da naš sport čeka još mnogo blistavih dana - istakao je Janović.

Ministar se osvrnuo na činjenicu da je vaterpolo najtrofejniji sport u Crnoj Gori, te konstatovao da je sazrela generacija vaterpolista koji su dostojni nasljednici generacije koja je u Malagi osvojila zlato.

- Vaterpolo je najtrofejniji sport u našoj državi. Još od prvog takmičenja, po obnavljanju državne nezavisnosti, u Malagi, na kome smo osvojili zlatnu medalju, Crna Gora se svrstala u svjetski vrh vaterpola. Zbog toga, vaš uspjeh dodatno je značajan. 2008. godine naša reprezentacija je napravila nešto što nije niko nikada, osvajajući zlato na prvenstvu na kome je debitovala. Sada, nakon 11 godina, a na složenom jeziku simbola 11 znači zrelost - pokazali ste da su sazreli nasljednici naših najboljih vaterpolista - rekao je ministar.

Ministar je zaključio da su najmlađi vaterpolisti osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu ostvarili status perspektivnih sportista i stekli pravo na jednogodišnju stipendiju Ministarstva sporta i mladih, čime se, kako ističe pokazuje da država vodi računa o svojim sportistima i adekvatno vrednuje njihove rezultate. 

Komentari: 4

Neka

31. 07. 2019 - 13:42

je sa srecom divnoj mladosti,ljudeskarama i vrhunskim strucnjacima i pedagozima iz strucnog staba.Mora se popiti po neka.Tako se bori za svoju drzavu.
Gagovic

31. 07. 2019 - 15:31

Sve ce to sto vrijedi u Delfine poci,zivi bili pa vidjeli.
moco

31. 07. 2019 - 14:57

Sve je super ali ovo su tek pioniri!!! pola njih nece ni igrati za godinu -dvije
Vaso

31. 07. 2019 - 16:36

Ovako treba u svim sportovima stvarati podmladak i uspjeh je zagarantovan. Crnogorci su rođeni talenti za sport , posebno za sportove sa loptom.
Novi komentar