Ostavili bakšiš - jedan cent

Kad se Slovenci "otvore" u CG

Koliko bakšiša treba ostaviti konobaru često je neiscrpna tema za mnoge, ali ne i za Slovence koji su "počastili" jednog crnogorskog konobara - jednim jedinim centom.
Objavljeno: 01. 08. 2019 - 08:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Gosti kafića dobili su račun koji je iznosio 4.20 eura, a konobar koji ih je uslužio morao je na Tviteru da podijeli fotografiju na kojoj se vide dvije kovanice od 2 eura, dvije od po 10 centi i kao bakšiš samo jedan cent.

Škrtarenje Slovenaca izazvalo je burne reakcije tviteraša koji su se složili u jednom - da osoba koja ih je uslužila nije ni trebalo da uzme svoj "bakšiš".

 

Komentari: 1

GRAĐANSKI

01. 08. 2019 - 13:11

Iskreno: nije bilo potrebito da ostave ni ovaj 1 cent. Da li su ovijem šćeli da konobaru ''poruče'' nekoje svoje nezadovoljstvo - što su previše čekali ili bili na nekoji drugi način nezadovoljno - to ne znam, ali - ako nije bilo ničesovoga nezadovoljstva, ondar su se ovijem nasprdali sa samijema sobom i pokazali da su jadovi! To je jedan dio moje priče, a sasma drugi glasi: Slovenci u principu i ne ostavljaju bakšiš (na račun od (recimo) 39,50 eura, (može bit pođekoji pomeđu njih) ostaviće 50 centi i ''zaokružit'' brojku na 40), ali i - ne izigravaju balkanske maloumne klipane, koji se ''veljaju'' (pred društvom i/ili konobarom) sa ''debelo'' ostavljenim bakšišem (sporad česa i komu na čast), a sjutri dan nema'u ni za burek ili paštetu za doručak!!! Naravoučenije: u svemu je potrebito imat mjeru - zlatnu sredinu!!!
Novi komentar