Komentar

„Amfilohije pravda svoga prijatelja Vartolomeja, u dilu je oko Crnogorske crkve”

Amfilohije prosipa maglu, s jedne strane kudi, al’ s druge miluje Vartolomeja. S jedne strane govori istinu, a s druge prosipa maglu. Tipično u njegovom dvosmislenom stilu – prenosi svetosavski sajt „Борба за веру”.
Objavljeno: 01. 08. 2019 - 09:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

U komentaru pod naslovom „Amfilohije dlaku menja, ali ne i ćud” analizira se intervju mitropolita crnogorsko-primorskoga SPC koji je prekjuče objavila ruska agencija „TACC”.

Amfilohije je ocijenio da bi „pokušaj Carigradske patrijaršije da ponovi ‘ukrajinski scenario’ na Balkanu bio objava rata Srpskoj pravoslavnoj crkvi”, ali ne vjeruje da se „model pravoslavnoga raskola u Ukrajini može ponoviti na Balkanu ili u Crnoj Gori”.

„Ipak, nakon zbivanja u Ukrajini, sve se može očekivati. I dalje se nadam da se to neće dogoditi”. Izrazio je žaljenje što na Vartolomeja unutar Vaseljenske patrijaršije „ne utiču najzaslužniji, već određena grupa mladih mitropolita, koji svojim ambicijama podstiču Patrijarha na određene akcije".

„Amfilohije ne propušta priliku da pokrije svoga prijatelja Vartolomeja”, navodi „Борба за веру”. „Prebacuje odgovornost za njegovu suludu politiku u Ukrajini na njegove episkope koji tobože manipulišu Vartolomejem.

Sličnu priču gura svaki put kad neko od njihovih pogreši, uvek odgovornost prebace na nekog trećeg, četvrtog, nižeg, manje bitnog, nebitnog”.

„Mitropolit Amfilohije je osetno promenio ploču od kako su na videlo izašla njegova zamešateljstva s Milom Đukanovićem oko formiranja nezavisne Crnogorske crkve”, prenosi sajt.

„Svaki put kada je Amfilohije podržao svog prijatelja Mila Đukanovića, naknadno se pravdao da je pogrešio i da nije trebao. Ali već sledećom prilikom bi ponovo podržao Mila. Isto sada čini i sa Vartolomejem”.

Komentari: 8

timestar

01. 08. 2019 - 09:39

Priča za domaću upotrebu,po pravoslavnim kanonima,neminovan je tomos CPC.
Sizif

01. 08. 2019 - 12:27

Odavno je SPC odstupila od Hrišćanstva! Tzv. svetosavlje su "umetnuli" umjesto Pravoslavlja, a tzv, srpstvo umjesto Hrišćanstva!? Je li to po Kanonima?
Sizif

01. 08. 2019 - 12:50

Pogledajte samo snimah Njegovo Visokoanatemstvo Amfilohija na sagrani Patrijarha Pavla, čiji potpis bijaše falsifikovao na samrtnoj postelji i odredio sebe sa našljednika! Zato je morao zasijedati Sinod SPC da poništi taj falsifikat. Na što je spreman govori sama ta činjenica! Nego vratimo se snimku Ovaj Visokokletvenik se krsti sa jednim prstom; sekta "monofizita" u Hrišćanstvu, onih koji ne vjeruju u Sveto Trojstvo, već samo u Oca, odnosno Božansko biće...Zato on i kupui sami otpad od Hrišćanstva, jer moraju ga slušati bezpogovorno: Transvetstite u ženskom manastiru, homoseksualce na Prevlaci kod Tivta, pedofile u Pljevljima i tako to! Prokuni me još koji put Amfi, dako mi se posreći! Bopljega blagoslova ne očekujem!
Миро Ћуркин

01. 08. 2019 - 14:18

КОМЕНТАР СУПЕР. Апсолутно, to je to.
CPC

01. 08. 2019 - 09:55

Lisica dlaku mijenja ali ćud nikada.
@

01. 08. 2019 - 10:13

SAMO KAD OBRATITE PAZNJU NA NJIHOV STAJLING JESNO VAM JE DA KASNE NEKOLIKO VJEKOVA ZA STVARNOSCU ALI KAD CUJETE NJIHOVU PRICU TEK ONDA SHVATITE DA IH NE TREBA SHVATATI OZBILJNO.
Indijanske priče!

01. 08. 2019 - 11:38

Je li i Vratolomej Indijanac , Inka ili Maya??
Миро Ћуркин

01. 08. 2019 - 13:25

Kраљевска кућа србије и СПЦ просирa маглу у очи народу oдавна. Aли ту је Анфилохије главни ДАНАЈАЦ
Novi komentar