Jedna od najbrže rastućih evropskih aviokompanija

WizzAir među 10 najbezbjednijih aviokompanija na svijetu

WizzAir, jedna od najbrže rastućih evropskih aviokompanija i vodeća niskobudžetna aviokompanija u srednjoj i istočnoj Evropi, proglašena je jednim od 10 najbezbjednijih niskotarifnih avio prevoznika u svijetu u 2019. od strane rejting agencije AirlineRatings.com, jedine rejting agencije na svijetu koja nudi sveobuhvatnu analizu bezbjednosti i proizvoda aviokompanija.
Objavljeno: 01. 08. 2019 - 10:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Analiza sajta Airlineratings.com je sveobuhvatna i u obzir uzima čitav niz faktora, uključujući rezultate provjera koje vrše državne institucije i predstavnici avio industrije, podatke i statistike vezane za nesreće i ozbiljne incidente, profitabilnost, bezbjednosne inicijative i starost flote.

Izvršni potpredsjedniki direktor operativnog sistema WizzAira Diederik Pen rekao je da bezbjednost ostaje top prioritet WizzAira.

"Ponosni smo na činjenicu da smo proglašeni jednom od 10 najbezbjednijih aviokompanija na svijetu. Osim bezbjednosti, mi smo takođe posvećeni našoj namjeri da putnicima obezbijedimo jedinstveno iskustvo pomoću naše široke putničke mreže koja obuhvata više od 650 linija na 147 destinacija u 44 zemlje“, kazao je Pen.

WizzAirima na raspolaganju jednu od najmlađih flota u svijetu koja trenutno obuhvata 115 Airbus A320, A321ceo i Airbus A321neo aviona čija prosječna starost iznosti 4,7 godina. Ova avio kompanija takođe čeka isporuku 274 Airbus A321neo aviona, najefikasnijih uskotrupnih aviona.

Komentari: 0

Novi komentar