Hrvatski pjevač o predstojećem koncertu

Tompson: Naravno da ću u Splitu pjevati "Čavoglave"!

Uoči koncerta koji će se 4. avgusta održati na splitskoj Rivi, Marko Perković Tompson naglašava da nije politički aktivan, kao i da će sigurno pjevati "Čavoglave".
Objavljeno: 01. 08. 2019 - 17:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tompson je na održanoj konferenciji za novinare prokomentarisao hrvatsku političku scenu istakavši da ne zna koliko neko ima pravo da politizuje i stavlja u kontekst politike njegove nastupe, kao i njegove pjesme.

Što se tiče znaka fašističkog režima na njegovim koncertima, Tompson odgovara da on uvijek poziva svoje obožavatelje da, ako već imaju potrebu da nose neke simbole, da treba da nose "znakovlje hrvatske pobjedničke vojske" i dodaje da "ako ste primjetili, zadnjih godina nedopuštenog znakovlja nije bilo.''

Na konferenciji za medije, Marko Perković Tompson je prokomentarisao i kampanju za predstojeće predsjedničke izbore u Hrvatskoj.

"Nijesam aktivan, niti je ko tražio od mene da mu dam podršku, niti ja učestvujem pa ne znam koliko sam uopšte kompetentan da govorim o predsjedničkim kandidatima, gdje će dolaziti, hoće li doći na moj koncert ili nečiji drugi", naglasio je.

Tompson je rekao i da ne zna da li će hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doći na taj koncert.

"Nikakve povezanosti nema kad se radi o predizbornoj kampanji između mene i bilo kog kandidata, zasad", izjavio je, kako prenose Vijesti.hr RTL-a.

"Ne bavim se politikom, niti političkom scenom, ni strančarenjem. Kroz pjesme govorim o temama kojima sam ja okupiran, a to su porodica, ljubav prema domovini, bližnjima i prijateljima", kaže ikona desničara.

Tompson naglašava i da nije upitno da li će pjesma "Čavoglave" koja započinje ustaškim pozdravom ''Za dom spremni'' biti izvedena na splitskoj rivi.

''Naravno da ću na koncertu pjevati 'Čavoglave'. To je pjesma koja je i iz Domovinskog rata, pjesma o mojim prijateljima, saborcima i ona ni u čemu nije sporna. Ona je svjedok vremena, svjedok kad se stvarala hrvatska država. I svi oni koji su tada pratili Čavoglave i druge naše pjesme iz Domovinskog rata su svjedoci istine. Dakle, pjesma Čavoglave dan danas budi sjećanja na Domovinski rat, dane kada smo stvarali hrvatsku državu. Ona ne krši nikakav zakon, to ste vidjeli i kroz ove godine kad je ona bila proganjana, a ni policija više ne piše nikakve prijave'', naglašava pjevač.

Komentari: 1

Po

01. 08. 2019 - 18:05

Obožavam Thomsona ✌️
Novi komentar