Evropski komesar za proširenje ocijenio

Han: Dobre vijesti iz Crne Gore

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han i ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp pozdravili su odluku Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA da učestvuju u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona.
Objavljeno: 01. 08. 2019 - 18:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Najnoviji razvoj događaj nakon više od godinu i po dana bojkota parlamenta od strane Demokrata i URA-e Han je opisao kao „dobre vijesti iz Crne Gore“.

"Dvije opozicione partije su pristale da učestvuju u privremenom parlamentarnom odboru za obimnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Odličan posao Ambasade EU u Crnoj Gori. EU će nastaviti da asistira u ovim reformama. Sve oči su sada uprte u implementaciju", napisao je na Twitteru evropski komesar.

 

 

Takođe, odluku Demokrata u URA-e pozdravila je i ambasadorka Velike Britanije.

Ona je navela da će izgardnju povjerenja građana u izborni proces i u rezultate budućih izbora zahtijevati, kako je kazala, da sve političke stranke podrže reforme koje, prema njenim riječima, jačaju integritet izbornog sistema.

 

 

Komentari: 2

A hoće li

01. 08. 2019 - 18:47

iz EU biti dobrih vijesti za CG??
L Dabanović

02. 08. 2019 - 04:55

Gospodine Johanes Han Vi lijepo znate da nijedna vlast države i naroda u parlament-NE DRŽI I PLAĆA NEGATORE DRŽAVE I NjENOG DRŽAVNOG NARODA.Pa recite poštovani gospodine Johanes Han našoj vlasti crnogorskog naroda i države da se litrose u parlament NEGATORA CRNOGORSKOG NARODA I DRŽAVE-koje plaćaju i drže.I još da ta vlast vrne CPC njenom crnogorskom državmnom narodu.Ovako svakodnevno slušamo iz svojih okupiranih manastira tuđi narod tuđe države đe javno i glasno pričaju protiv crnogorskog naroda i države.A to bogomi izaziva crnogorski narod do pomame i da se batali Evrope i sami to zlo očiste iz svoje države.
Novi komentar