Saopšteno iz Glavnog grada

Podgorica dobila tri nova dječja igrališta

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić i direktorica Zelenila Daca Popović danas su otvorile novo dječje igralište u Bloku pet.
Objavljeno: 02. 08. 2019 - 12:13 Promjenite veličinu teksta: A A A
Podgorica dobila tri nova djecja igralista
Foto: PG Biro

“Želim da izrazim zadovoljstvo što danas u Bloku V našim najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima predajmo na upotrebu novo igralište, koje je opremljeno najsavremenijim mobilijarom, a naše kolege iz privrednog društva „Zelenilo“ su se potrudile da kompletnu  površinu dodatno oplemene i obogate zelenilom”, istakla je zamjenica Vujačić.

Ona je naglasila da je igralište u Bloku V samo jedno od tri igrališta koje je Podgorica danas dobila dodajući da se drugo nalazi u ulici Svetozara Markovića, a treće na Bulevaru Ivana Crnojevića ukupne vrijednosti 50 hiljada eura.

“Ovo je početak jedne lijepe priče, jer je naša želja da djeci u svakom dijelu grada omogućimo prije svega, adekvatan  prostor za igru i razonodu, ali i za socijalnu integraciju i njihov dalji razvoj”, saopštila je Vujačić dodajući da sva igrališta zadovoljavaju i stroge kriterijume kada je u pitanju bezbjednost opreme i mobilijara.

0208igralistepg3

“Imam potrebu da posebno napomenem igralište u ulici Svetozara Markovića koje su djeca i građani koji žive u blizini sami uredili, a Glavni grad  je u znak zahvalnosti i odgovornog odnosa učestvovao u njegovoj kompletnoj rekonstrukciji”, istakla je zamjenica gradonačelnika i pozvala građane da čuvaju javne površine, gradski mobilijar i igrališta jer je to imovina svih građana Podgorice, a Glavni grad će znati  da cijeni i nagradi odgovoran odnos prema sredini u kojoj žive.

Direktorica Zelenila Daca Popović je izrazla zadovoljstvo što je privredno društvo na čijem je čelu tokom jula izgradilo tri dječja igrališta i što su na taj način mališani u Bulevaru Ivana Crnojevića, u Bloku V i Ulici Svetozara Markovića dobili nove prostore za igru i zabavu.

0208igralistepg2

“Građani Bloka V nijesu dobili samo igralište, već i novi manji park, jer su pored ugrađenog dječijeg  mobilijara dobili i deset novih klupa, deset  stabala košćele, dobili i  staze od rizle”,istakla je Popović, dodajući da su na igralištu u Ulici Svetozara Markovića ugrađene dvije klupe, šest sprava, da  je u planu sadnja novog drveća, kao i da je u Bulevaru Ivana Crnojevića postavljeno devet sprava  za mališane namijenjene djeci od tri do 12 godina i dvije klupe.

Ona je, takođe, apelovala na građane da čuvaju mobilijar, jer sredstva koja se ulažu u njegovo održavanje i obnavljanje zbog nesavjesnog odnosa pojedinaca, mogu da budu utrošena u izgradnju novih igrališta u svim djelovima Podgorice.

Komentari: 1

Montenegrin

02. 08. 2019 - 12:55

Neće dugo bit, dok ćetalji ne polome sve...
Novi komentar