Hrvatska predsjednica poručila

Grabar Kitarović: Tompson je veliki patriota, išla bih na koncert u Splitu

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović najavila je da će zvanično objaviti ulazak u predsjedničku trku nakon proslave Dana pobjede i obilježavanja "Oluje", i dodala da bi željela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona u Splitu, uz ocjenu da je on veliki patriota.
Objavljeno: 02. 08. 2019 - 20:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Grabar Kitarovic: Tompson je veliki patriota, isla bih na koncert u Splitu
Foto: Menahem Kahana/Pool via REUTERS/File Photo

Gostujući u emisiji “S predsjednicom van protokola”, Grabar Kitarović je rekla da bi svakako svratila na Tompsonov koncert.

"To nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima”, rekla je ona i dodala da 4. avgusta s Ministarstvom odbrane organizuju prijem u Kninu.

“On (Tompson) nikako ne želi da nanosi štetu narodu niti Hrvatskoj, on je veliki patriota, kako gledam na većinu njegovih pjesama. Naravno na početku rata je trebalo animirati ljude da krenu u borbu protiv zajedništva četničke kokarde i crvene zvijezde koju je nosila tadašnja JNA”, rekla je ona i zaključila da su pjesme koje danas pjeva Tompson kritika hrvatskog društva, prnosi Hina.

Predsjednica Hrvatske pozdravila je da to što je pjevač zatražio od publike da nosi isključivo obilježja pobjedničke hrvatske vojske s obzirom da je "Domovinski rat" u temeljima moderne Hrvatske.

Za rejting Vlade i HDZ-a, koji je prema anketama u padu, već šest mjeseci, Grabar Kitarović kaže da se to i na nju odrazilo jer, iako je nadstranačka osoba potiče iz te stanke.

Ona je ocijenila da su Hrvati “malo previše negativno raspoloženi, cinični i samokritični” i poručila je da se u budućnost mora krenuti s više samopouzdanja i optimizma.

Komentari: 2

lolo

02. 08. 2019 - 22:45

I ja bi Kolinda :)))
Velje Brdo

03. 08. 2019 - 04:09

Lijepo li je Hrvatska pocinula
Novi komentar