Crna Gora ima ponudu za turiste slabije platežne moći, ali i za one koji imaju malo dublji džep

HODŽIĆ: Hrvatska skuplja destinacija od Crne Gore, u Albaniji cijene veće 30 odsto

Naši susjedi Hrvati se žale na izuzetnu lošu sezonu, a jedan od razloga su i cijene koje su podigli ove godine. Situacija u Crnoj Gori nije takva, kažu Pobjedini sagovornici koji tvrde da obaramo rekorde i ove godine, a naše cijene su, kako tvrde strani turisti, dobre za kvalitet koji nudimo i nijesu se mijenjale u odnosu na lani.
Objavljeno: 04. 08. 2019 - 06:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je Pobjedi kazao generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ćazim Hodžić cjenovna turistička ponuda je na nivou prošlogodišnje.

„Cijene nijesmo mijenjali, ali je na dosta mjesta podignut kvalitet“, kazao je Hodžić.

KVALITET

On tvrdi da nijesmo skupa destinacija i da Crna Gora ima ponudu za turiste različitih budžetskih mogućnosti.

„Znači, ima mjesta koja su skuplja, kad pričamo o kvalitetu i bolja, a imamo i ponudu za turiste niže platežne moći“, kazao je Hodžić.

Kada upoređujemo ponudu u regionu, naš sagovornik kaže da slobodno možemo reći da smo jeftiniji od Hrvatske.

„Kad gledamo Albaniju, oni su podigli cijene za 30 odsto, a za razliku od njih mi smo ostali na cijenama od prošle godine, tako da nijesmo skupa destinacija. Kad gledamo i cijene usluga restorana i druge sadržaje, turisti iz Engleske i Francuske koji dolazi u našu zemlji su oduševljeni koji kvalitet ponude dobijaju za novac koji daju“, kazao je Hodžić.

Ocjenjujući ovogodišnju sezonu kaže da i ove godine obaramo rekorde.

„Imamo informacije sa aerodroma da već imaju više letova nego lani. Mislim da su parametri pozitivni“, kazao je Hodžić ističući da se cijene i ne trebaju spuštati jer nam sve ide naruku kada je turizam u pitanju.

Napominje da je rano sada pričati o prihodima i broju turista.

„To sumiramo u septembru i oktobru jer ćemo tada imati preliminarne rezultate, ali po popunjenosti, prema informacijama Monstata i lokalnih turističkih organizacija i Centralne banke, možemo reći da stojimo bolje od prošle godine“, kazao je Hodžić.

Opširnije u Pobjedi.

Komentari: 4

MED i MLIJEKO

04. 08. 2019 - 08:42

Treba da javno priznamo da je ,,sezona 2019,, propala i da radimo na rješenju kako obezbijediti bolju sezonu 2020 ,, Nemamo razloga da obmanjujemo građane i stvaramo sami sebi utjehu da smo pobjednici turizma 2019.
Anonimni

04. 08. 2019 - 11:36

Jako nepismen tekst.
turistički menadžer iz Ulcinja

04. 08. 2019 - 14:01

u Albaniji jesu podigli cijene 30%, ali je trebalo i reći da su i sa tim povećanjem cijena, jedno 50% jeftiniji od Crne Gore, pa zbog toga nema albanaca i kosovara u Ulcinju ni pola kao prošle godine.
Jak u mozak

04. 08. 2019 - 15:41

Logično!
Novi komentar