U brdima iznad Kotora

Spasioci pronašli izgubljeni francuski par

Operativno komunikacioni centar 112 iz Podgorice, dojavio je sinoć oko 21.25 časova kotorskoj Službi zaštite i spašavanje da su se u brdima iznad Kotora izgubio mlađ par iz Francuske.
Objavljeno: 04. 08. 2019 - 12:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Date su koordinate sa pozicijama na kojima bi mogli da se nalaze izgubljeni turisti, ali je bilo očigledno da je došlo do greške u komunikaciji pa su kotorski spasioci uspjeli da ih lociraju tek oko jedan sat ujutro i spuste ih nepovrijeđene u Kotor nešto poslije dva sata, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

 

koordinate-1

 

U to vrijeme u Kotoru se održavao ljetnji karneval na kome je prisutvo bilo više desetina hiljada posjetilaca.

“Saobraćaj je bio zatvoren s obje strane magistrale a kolone automobila su se protezale kilometrima. To je otežavalo rad kotorskim spasiocima koji su krenuli u potragu za francuskim parom iz pravca Dobrote. Učestvovalo je šest spasilaca pod punom opremom a kasnije se jedna grupa od tri spasioca odvojila i s gornjih kota brda krenula u potragu za izgubljenim turistima. Nakon više od tri i po sata Francuzi su pronađeni i bezbjedno dovedeni u Kotor. Vidno je bilo da su bili iscrpljeni i uplašeni ali i puni zahvalnosti spasiocima na požrtvovanju koji su pokazali tokom trajanja akcije”, kazao je Mandić.

Komentari: 0

Novi komentar