Predsjednik DNP-a i jedan od lidera DF-a ocijenio

Knežević: Ozvaničena koalicija DPS-a i Demokrata

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da je usvajanjem izmjena Odluke o formiranju Odbora za reformu izbornog zakonodavstva ozvaničena koalicija Demokratske Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS). 
Objavljeno: 05. 08. 2019 - 06:05 Promjenite veličinu teksta: A A A
Knezevic: Ozvanicena koalicija DPS-a i Demokrata
Foto: M. Babovic/Pobjeda

Knežević je dodao da je potez Demokrata neviđena opoziciona veleizdaja iza koje ne stoje druge stranke u opoziciji.

- Ako pažljivije pogledamo prijedloge za dopunu članova radne grupe, jasno se uočava da u njoj nema Dritana Abazovića, već su predložena dvojica poslanika Demokrata. Tako da u ovom trenutku radnu grupu možemo jasno kvalifikovati kao zajednički odbor DPS-a i Demokrata, rekao je Knežević.

POBJEDA: Glasovima vladajuće koalicije i jednog opozicionog poslanika usvojene su izmjene Odluke o formiranju Odbora za reformu izbornog zakonodavstva. Da li će DF učestvovati u radu tog odbora?

KNEŽEVIĆ: Nakon ozvaničene koalicije Demokrata i DPS-a i odbijenog amandmana Demokratskog fronta o tehničkoj vladi kao organu koji bi sprovodio izborne zakone u 2020. godini, jasno smo saopštili: ne samo da nećemo učestvovati u radu radne grupe za izborno zakonodavstvo, već da ćemo narednih nedjelja razmotriti opciju i definitivnog napuštanja ovog odbora.

POBJEDA: U usvojenom dokumentu nema odredbe o tehničkoj vladi, već samo o nadzornom organu koji će implementirati dogovoreno. Da li su tom odlukom iscrpljene mogućnosti da na kraju dođe do neke vrste prelazne vlade?

KNEŽEVIĆ: Dogovor DPS-a i Demokrata je eliminisao mogućnost formiranja tehničke vlade u skladu sa Sporazumom o budućnosti koji je potpisalo 39 opozicionih poslanika. Zato je ogorčenje cjelokupne opozicione javnosti potpuno opravdano.

POBJEDA: Kako gledate na stavove Demokrata i njihovog predsjednika Alekse Bečića da je u ovom slučaju došlo do ,,kapitualacije DPS-a“?

KNEŽEVIĆ: Pokušaji da se ova opoziciona veleizdaja kroz plaćeni marketing Demokrata predstavi kao kapitulacija DPS-a toliko su tragikomični da ne zavređuju ozbiljan komentar. Posljedice ,,kapitulacije“ DPS-a najbolje se ogledaju u izjavama njihovih funkcionera koji iskazuju nemjerljivo zadovoljstvo zbog pakta koji su postigli s Demokratama, i dodatno izražavaju spremnost za daljim pro dubljivanjem njihovih odnosa na svim nivoima.

Kakva je to kapitulacija ako je svi slave, i Bečić i Đukanović, i Brajović i Nimanbegu, i Ibrahimović i Miraš Dedeić, i Pavićević i Ranko Đonović? A većinska opozicija proglasila izdaju.

POBJEDA: Pobjeda je izvještavala da je usvajanje izmjene odluke rezultat tajnih pregovora DPS-a i Demokrata uz medijaciju EU. Kakva su saznanja Demokratskog fronta?

KNEŽEVIĆ: Upravo takva. Uloga ambasadora EU Aiva Orava u razbijanju opozicionog jedinstva gotovo je identična ulozi Františeka Lipke u proglašenju rezultata pokradenog referenduma. Jedina razlika između njih dvojice je što je Lipka Slovak, a Orav Estonac.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 4

Pečičanin

05. 08. 2019 - 07:02

Mnogo jada od poštenjačine Kneževića. Sve ono što drugi dobiju za njega je pokradeno. Kada sebe smatraš za tako pametnog i vrijednog najbolje bi ti bilo da se skratiš pod skute i rukave mentora Vučića.
Komšija

05. 08. 2019 - 07:34

Oni zvanična, vi nezvanična, a sve kuknjava kako vas dps progamja. Iz Pobede ne izbijate.
Totalni gubitnik

05. 08. 2019 - 12:08

Knezevic je totalni gubitnik, jer je sve promašio izabravši gubitničke ciljeve.
Milance, Milance!

05. 08. 2019 - 19:36

Rusija je iza ovoga projekta crni Milane i ovaj put ce oni Drazin Front da izdaju kao i svaki put do sada. Jos mi Srbi nismo naucili lekciju.
Novi komentar