Tivćani negoduju zbog nepoštovanja reda vožnje

Zbog gužve autobusi kasne i po sat i po

Posljednjih nekoliko godina tokom ljeta gradski prevoz izaziva pažnju i reakcije građana zbog kašnjenja i nepoštovanja reda vožnje linijskog autobuskog prevoza na području opštine Tivat. Brojni su pozivi i pritužbe građana, ali objašnjenja od prevoznika “Blue Line” nema, pišu Dnevne novine.
Objavljeno: 05. 08. 2019 - 08:27 Promjenite veličinu teksta: A A A
Zbog guzve autobusi kasne i po sat i po
Foto: Cdm

Sa pritužbama zbog kašnjenja autobusa na liniji Tivat – Lepetane – Tivat upoznati su u Sekretarijatu za komunalnu djelatnost, saobraćaj i energetsku efikasnost.

Autobusi hercegnovske firme “Blue Line”, koja je odabrana na tenderu, trebalo bi na toj lniji da po redu vožnje saobraćaju na svakih sat vremena. Međutim, kako se ta linija produžava do Kotora dolazi do značajnih kašnjenja pa se dešava da putnici čekaju i po sat vremena duže mimo najavljenog termina u polascima.

Pritužbi ima i na velike gužve u autobusima koje se dešavaju baš zbog kašnjenja.

“Početkom godine utvrdili smo novi plan linija i raspisali javni poziv na koji se jedino javilo saobraćaj no preduzeće ‘Blue Line’ iz Herceg Novog čiji autobusi bi trebalo da saobraćaju na način na koji je taj red vožnje ovjeren i objavljen. Ispostavlja se da, prema informacijima koje dobijamo sa terena to baš i nije slučaj. Da li se opravdanje dijelom može naći u povećanim gužvama u saobraćaju nismo baš sigurni, jer je za očekivati da se baš gužve u saobraćaju za vrijeme turističke sezone povećaju, ali je u svakom slučaju neophodno i da prevoznik adekvatno odgovori tim gužvama”, navela je sekretarka Sekretarijata za komunalne djelatnosti i saobraćaj Tatjana Jelić, navodeći da je problem nepoštovanja reda vožnje i na liniji Tivat – Radovići – Plavi horizonti – Luštica bay, gdje će takođe insistirati da se red vožnje poštuje.

Navodeći da su slučaj prijavili Komunalnoj inspekciji u sekretarijatu se nadaju da će naići na razumijevanje kod prevoznika, što je na dobrobit građana i korisnika gradskog prevoza.

U organizaciji sekreatrijata u posljednjih par mjeseci završena je rekonstrukcija autobuskih stajališta. U taj posao investirano je 5.000 eura. Zamijenjena su polomljena stakla i postavljene kasete sa objavom reda vožnje.

Iz Sekretarijata su najavili da namjeravaju da autobuska stajališta u narednom periodu dodatno modernizuju, jer je plan da rade projekte i da konkurišu kod nekih fondova za njihovo finansiranje.

Parking mjesta za motore

Na inicijativu Komunalne policije, a u realizaciji Sekretarijata za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost u Tivtu su postavljena parking mjesta za motocikliste, koji horizontalnom signalizacijom nisu imali obilježena mjesta za parkiranje.

“Zbog nedostatka parkinga česti su bili slučajevi da se motori ostavljaju na trotorskim i javnim površinama”, kazala je sekretarka za komunalne poslove i saobraćaj Tatjana Jelić.

Novom horizontalnom signalizacijom uvedeno je 18 parking mjesta za motore.

“Osam je postavljeno preko puta zgrade opštine u centru grada, a deset u Arsenalskoj ulici. Prema interesovanju korisnika te dvije lokacije su se pokazale opravdanim, jer se koriste na način na koji su i obilježeni. Motori zauzimaju manji prostor od automobila i trebalo bi da doprinesu i smanjenju gužvi u saobraćaju tako da je to dobar način da se oni nađu u sistemu parkiranja i parkirališta”, objasnila je Jelić.

Komentari: 0

Novi komentar