Predsjednica Hrvatske o „Oluji“

Grabar Kitarović: Grizla me savjest što nisam uzela pušku i otišla na bojište

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Kninu da ju je tokom akcije „Oluja“ grizla savjest i da je željela da uzme pušku i ode ratište.
Objavljeno: 05. 08. 2019 - 08:39 Promjenite veličinu teksta: A A A
Grabar Kitarovic: Grizla me savjest sto nisam uzela pusku i otisla na bojiste
Foto: N1

„Moram vam reći da me gotovo grizla savjest. Najradije bih bila uhvatila pušku i otišla na bojište, ali shvatala sam da nije stvar samo u mecima i u suočavanju s onima koji su ispred vas“, rekla je Grabar Kitarović i istakla da je bila svjesna da ima dužnost u Ministarstvu spoljnih poslova, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Kako je rekla, dok je radila kao pomoćnica generalnog sekretara NATO-a trudila se da se „Oluja“ objasni kao zakonita vojna akcija.

„Oluju moramo objasniti onako kakva je ona bila, besprijekorno čista, oslobodilačka operacija Hrvatske vojske i policije hrvatskog teritorija“, rekla je.

Ona je istakla posebnu zahvalnost bivšem ministru obrane SAD-a generalu Matisu, koji je, navela je, rekao da je „Oluja“ „besprijekorno izvedena hrvatska vojna operacija koja je ušla u udžbenike vojne povijesti“.

Grabar Kitarović je, nakon prijema ratnih zapovjednika na kninskoj tvrđavi, zapjevala pjesmu „U boj, u boj“ iz opere Nikola Šubić Zrinski.

Komentari: 0

Novi komentar