Bila san svakog fotografa

Na današnji dan preminula je ikona ženstvenosti

Na današnji dan prije 57 godina samoubistvo je izvršila američka glumica Merilin Monro koja je tada imala samo 36 godina.
Objavljeno: 05. 08. 2019 - 13:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Početak života ikone ženstvenosti i seksepila tragično je obilježen, a uzrok smrti bila je, bar kako su tvrdile vlasti i kako do dana današnjeg stoji u dosijeu, prevelika doza tableta za spavanje.

Te kobne noći između 4. i 5. avgusta 1962. godine, požellela je da napusti ovaj svijet, nikom nije rekla i nikada se nije saznalo.

– U svrhu promocije vojne industrije i žena boji kosu u plavo, reklamira kupaće kostime, pojavljuje se na 33 naslovnice te do kraja rata postaje san svakog fotografa. Energična, spontana i puna životne energije, ne ostaje nezapažena. Logičan slijed ovakvog uspjeha bila je promjena na ličnom planu, razvodi se 1946. godine – navode svjetski mediji.

Njen zvjezdani put definitivno je upisan 1952. godine kada je snimala brojne filmove, ali i plesni mjuzikl. Na snimanju famozne scene, suknje koja se spontano podigla u vazduh, u jutarnjim satima okupilo se više od dvije hiljade posmatrača te nekoliko stotina profesionalnih fotografa.

Ushićena Merilin pozirala im je više od dva sata.

Njeno beživotno tijelo pronašla je spremačica 1962. godine. Iako se smatra da je umrla od predoziranja, neki tvrde da je mnogo stvari u vezi sa njenom smrću nerazjašnjeno pa se čakspekulisalo da je ubijena zbog veze s Kenedijem, piše Avaz.
 

Komentari: 0

Novi komentar