Građani mogu da planiraju putovanje

Pušten u rad novi servis MUP-a: Kamere na graničnim prelazima

Građani od danas mogu, u svakom trenutku, da se preko servisnih kamera informišu kakvo je stanje na graničnim prelazima i da, shodno tome, planiraju svoje putovanje, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Objavljeno: 05. 08. 2019 - 16:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Danas je pušten u rad servis Ministarstva unutrašnjih poslova „Kamere na graničnim prelazima“, kome se može pristupiti preko sajta MUP-a (http://www.mup.gov.me/ministarstvo) -  putem istoimenog banera  ili direktno pristupanjem sajtu http://kamere.mup.gov.me.
Ovaj servis omogućava vizuelni prikaz ulaza i izlaza sa graničnih prelaza iz dvije trake – dolazne i odlazne. U ovom trenutku, kamere su instalirane na šest najfrekventnijih graničnih prelaza tj. moguće je vidjeti trenutno stanje na graničnim prelazima Božaj i Sukobin prema Albaniji, na GP Vraćenovići prema Bosni i Hercegovini, na GP Dračenovac i Dobrakovo prema Srbiji, na GP Debeli Brijeg prema Hrvatskoj. Takođe, planirano je da uskoro bude pušten u rad sistem za još tri granična prelaza – Šćepan Polje, Sitnica i Ranče.
 Snimcima sa kamera je moguće pristupiti kako sa računara, tako i preko mobilnih telefona, uz korišćenje mobilnog interneta ili WiFi signala. Video strimovi se učitavaju u HTML5 plejeru, što znači da nije potrebna dodatna aplikacija. Dovoljno je samo "kliknuti" na željeni granični prelaz i sačekati da se učita video.
 Implementacija sistema za vizuelno i pravovremeno informisanje javnosti o intenzitetu saobraćaja na graničnim prelazima je od posebnog značaja tokom ljetnje turističke sezone. Cilj je da se olakša kretanje preko graničnih prelaza kako našim građanima, tako i gostima koji borave u našoj zemlјi.
Podsjećamo da Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontinuitetu preduzima aktivnosti na unapređenju elektronskih usluga, kako bi bili još efikasniji servis građanima i opravdali njihovo povjerenje.

Komentari: 4

Google

05. 08. 2019 - 18:05

Nijeste se trebali mucit' imate na google mape uzivo saobracaj.
GRAĐANSKI

06. 08. 2019 - 07:18

Do druge polovice XX stoljeća u Crnoj Gori nije bilo (nije uopšte postojalo) riječi: "prelaz", no samo i jedino: "PRIJELAZ"! Je li u pitanju "razvoj jezika"? Ne, u pitanju je nepoštovanje sopstvene jezičke tradicije,; nepoštovanje svojih predaka i nepoštovanje samih sebe, a to rezultira - da takve (nas) u našoj okolici ne poštuju ni ostali Južni Slaveni ili Slovjeni !
TEMSI

06. 08. 2019 - 08:06

Nije se govorilo "PRIJELAZ" nego prjelaz. Nije se govorilo "prijebačiti" nego prjebačiti. Znači da je pored ijekavštine bila u upotrebi i ikavština.
GRAĐANSKI

06. 08. 2019 - 08:45

Ne znam što želite poručiti?! Neka je u upotrebi bila i ijekavica (śedok sam ijekavice) i ikavica - no, suština je: oklen i zašto "ekavica", kad je nikad bije bilo na ovom prostoru?! Inače, pteporučujem Vam "Građa za crnogorski rječnik" (Milorad Latković), "Iz narodnih govora Crne Gore" (Milan Brajević), itd.
Novi komentar