Nevjerovatan novac "vrti" se u e-sportu

Revolucija je počela, htjeli da priznamo ili ne

Često se u društvu započne polemika, nerijetko i sebe uhvatite u razmišljanu: Kakva je budućnost sporta? Sadašnji sistem je svakako najprihvatljiviji, sitne promjene se teško “vare”, ali ako je vjerovati onome što stiže iz Sjedinjenih američkih država, onda ćemo morati da se pomirimo sa kompjuterizovanom sudbinom. Htjeli da priznamo ili ne prelazak iz realnog u virtuelno kuca na vrata. Esportovi postaju najpopularniji sportovi…
Objavljeno: 06. 08. 2019 - 10:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Da bi se sve gore navedeno dogodilo potrebno je “samo” a to se uveliko dešava pred našim očima da većina posmatrača/pratilaca/gledalaca pređe na stranu internet revolucije. Klinci koji većinu vremena provode ispred ekrana, armija “navijača” koja će narednih decenija sportska zadovoljstva i strasti tražiti u onlajn, a ne u klasičnim sportovima pošto ih jednostavno nisu pratili ili igrali jer igrališta i tereni zvrje prazni odmalena.

Njihovi heroji su sa druge strane žice i ne šutiraju loptu, već upravljaju džojsticima.

A prelaskom većine u virtuelni svijet, dolazi i do velikog upliva novca. Sve je to povezano. Idealan primjer da sve ide u tom pravcu, totalnog ludila, je i “transfer” Tajlera Blevinsa, jednog od najpoznatijih strimera i gejmera sa jedne striming platforme “Twitch” na drugu “Mixer”, koja je vlasništvo kopmanije “Microsoft”. Ova odluka će popularnom Nindži, koji se proslavio u igrici “Fortnite” u narednih šest godina donijeti pazite sada ovo 932 miliona američkih dolara! Dvadesetosmogodišnji momak rodom iz Detroita, godišnje samo od striminga ubira oko 10 miliona “zelembaća”, ali količina novca koju će sada na “Mixeru” zaraditi prevazilazi i najluđe snove “igrača igrica”.

U poređenju sa najpoznatijim i najplaćenijim sportistima to stoji ovako: Lionel Mesi će prema podacima “Forbesa” kao najbogatiji sportista u 2019. godini inkasirati 127 miliona dolara, Blevinsu na osnovu ovog ugovora sljeduje 155 miliona.

Revolucija je, htjeli mi to ili ne počela!

Komentari: 0

Novi komentar