Objavljen konkurs

Ministarstvo dodjeljuje 3,4 hiljade studentskih kredita

Ministarstvo prosvjete će dodijeliti 3,4 hiljade kredita studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja.
Objavljeno: 06. 08. 2019 - 15:06 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ministarstvo dodjeljuje 3,4 hiljade studentskih kredita
Ilustracija

Kredite će dobiti 770 studenata prve godine osnovnih studija i 2,3 hiljade studenata starijih godina studija.

“Crnogorskim državljanima koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja van države, biće dodijeljeno 90 kredita studentima prve godine osnovnih i 250 kredita studentima starijih studijskih godina”, navodi se u konkursu.

Prijave se podnose od 2. septembra do 18. oktobra.

Pravo da konkurišu za studentski kredit imaju studenti osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Iz Ministarstva su kazali da prednost imaju studenti koji imaju bolji uspjeh u prethodnoj godini školovanja, odnosno veći indeks uspjeha u prethodnoj godini studija.

“Pod jednakim uslovima, prednost pri dodjeli studentskog kredita imaju studenti čiji roditelji, odnosno staratelji ostvaruju pravo na materijalno obezbjeđenje po propisima o socijalnoj zaštiti”, kaže se u konkursu.

Visina kredita, kako se navodi, zavisi od uspjeha u prethodnoj godini školovanja, odnosno indeksa uspjeha i godine studija.

Komentari: 0

Novi komentar