Vedrana Rudan oštro o proslavi "Oluje": Blago poginulima, sami bi se danas upucali

Poznata hrvatska književnica, Vedrana Rudan, u posljednjem tekstu na svom blogu oštro je komentarisala proslavu "Oluje", posebno jedan detalj koji je privukao veliku pažnju - pjevanje Kolinde Grabar Kitarović na Kninskoj tvrđavi.
Objavljeno: 07. 08. 2019 - 12:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Hrvatska predsjednica na sav glas zapjevala je pjesmu "U boj, u boj" iz opere Nikola Šubić Zrinski, a potom održala govor u trajanju od dvadesetak minuta, od čega je desetak pričala na engleskom. Ovaj "nastup" Kitarovićeve izazvao je salvu različitih komentara i kritika, a posebna polemika se vodila oko nagađanja da li je Kitarovićeva bila pijana ili ne.

Rudanova se osvrnula upravo na taj detalj i u svom stilu prokomentarisala pjevački nastup hrvatske predsjednice.

Cijeli tekst Vedrane Rudan pod nazivom "Pijana Kolinda" prenosimo u cjelosti.

"KGK, kako joj tepaju mediji, ovih je dana u Kninu slavila Pobjedu. Za neupućene, prije sto su se godina Milošević i Tuđman po diktatu Amerike dogovorili da se iz Hrvatske protjera 250.000 Srba.

I bi tako. Odoše Srbi iz Hrvatske, pješke, autom, većina na traktoru. Zanemarljiv broj ih je ostao u svojim kućama i sačekao herojsku, hrvatsku vojsku. Neki su doček preživjeli, mnogi su završili u bunaru ili su dobili metak.

Stradali su i hrvatski vojnici kojima je rečeno da će operacija Oluja pomoći da najzad i zauvijek budemo svoji na svome. Blago poginulima. Sami bi se danas upucali, mnogi to i čine, kad bi vidjeli na kakav su oltar položili svoj jedini život.

Do kosti oglodanom Hrvatskom vladaju kriminalci koji samo čekaju priliku kako strancima za proviziju da poklone ono što još "imamo". Možda su to šume? Ili su to vode? Niko od građana Hrvatske danas ne zna što je još uvek "naše", ako to "naše" uopšte postoji?

Gospodari, znajući sa kim imaju posla, jednom godišnje slave Pobjedu. Hrvatima tako malo treba. Daj im Grdovića, on zna, “nije u šoldima sve”. Pa kad još Stavros zatuli: “Ajmo, ruke gore, Maro, Marice”, Narodu zaigra srce. Je*ote, Aerodrom je imao pravo. Imamo Hrvacku! Da, je*eš one Grdovićeve šolde. Ima nešto i u vilama, ljubavnicama, ljubavnicima, jahtama, džipovima, opuštenom ubijanju djece na zebrama, lezilebarenju u Saboru, je*anju dječice u velebnim crkvama…

Grandiozna proslava Pobjede i ove je godine pozitivno uznemirila Narod. Mahalo se zastavama, pilo i pjevalo i urlalo kako smo za Dom spremni. Može li Narod izvan sebe od radosti zavijati, a KGK sve to sa strane hladno gledati? I naša KGK je Narod. Zato je u Kninu održala govor na nekoliko nepoznatih i poznatih jezika i zapjevala s Klapom Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice. Je*ote, imamo i MORNARICU!

Da, KGK je razvalila usta. Da, svi smo na portalima mogli vidjeti njene krajnike, čak smo joj čuli i glasić, ali… Bivši predsjednik Hrvatske Josipović, trijezan i nesrećan što on nije predsjednik iako je trezan, izjavio je: “Mnogi se pitaju nije li tom govoru prethodila konzumacija alkohola"?! Kakve veze s pijanstvom ima gospođin spontani, hrvatski, engleski, razdragani, domoljubni, olujni nastup?

Krivo, krivo, krivo. KGB nije alkoholičarka. Pijanci su ljudi koji imaju zdravstveni problem, njih treba poslati na liječenje. Ko to kaže, Ko to laže da bi KGK trebalo liječiti?

Njeno stanje nije bolest. Žena se ponašala onako kako to Narod zaslužuje. KGB je zdrava.

Mi smo bolesni."

foto:tanjug

Komentari: 4

iko

13. 08. 2019 - 18:47

Srpski plaćenik
joko

13. 08. 2019 - 18:48

Žemski Šešelj, za pare će falit isil
Donji grbalj_stile

15. 08. 2019 - 16:02

Bravo gospođo/drugarice Rudan!
Rudan

18. 08. 2019 - 05:28

Verani Rudan je krisom transplantiran srpski mozak. U Hrvatsko je rolerisu iz pijeteta prema invalidu
Novi komentar