Zašto u hotelskim sobama nikad nećete dobiti pastu za zube?

Iako se hotelska ponuda po pitanju kozmetike u proteklih nekoliko godina itekako proširila, jednu stvar i dalje nećete naći u vašoj hotelskoj sobi. Pasta za zube ostaje glavna hotelska misterija, a novinar Danijel Engber s portala Slate istražio je zašto se i dalje ne može naći u osnovnoj hotelskoj ponudi.
Objavljeno: 07. 08. 2019 - 12:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Riječ je, piše, o neobičnoj kombinaciji - gosti hotela je ne traže dovoljno često, pa vlasnici hotela, u namjeri da što više uštede, na pastu ne žele trošiti sredstva. U hotelskoj regulativi pasta se tretira drukčije od sapuna i ostalih potrepština, gotovo poput lijeka, pa bi joj i nabava bila nešto skuplja.

Još je jedna "sitnica" zaslužna za izostanak zubne paste iz osnovne hoteslke ponude. Neki hotelijeri, naime, ističu da ne postoje skupi i luksuzni brendovi zubnih pasti, pa se, barem na podsvjesnom nivou, gosti po tom pitanju nemaju čemu diviti.

"U skupim hotelskim sobama paste nema jer nije dovoljno skupa. U jeftinim hotelskim sobama je nema jer je preskupa", piše portal Bravo, koji se takođe bavio problematikom paste u hotelima.

Osim toga, zubna pasta nije ključna u kategorizaciji hotela ili apartmana. Dok se za hotel s pet zvjezdica nalaže postojanje "dva sapuna, šampona, fena za kosu, pribora za šivenje i kape za tuširanje", zubna pasta spada tek u sugestije.

"Hoteli bi nam mogli osigurati pastu za zube, ali to ne čine. Niko ne zna zašto, nikoga nije briga. Stvari su takve oduvijek i očito će zauvijek i ostati. Ne dobivamo pastu jer je ne tražimo, a ne tražimo je jer ne znamo da smijemo", zaključuje Engber svoje istraživanje.

Komentari: 0

Novi komentar