Saopšteno iz Uprave javnih radova

Izgradnja rezervoara u Gradiošnici biće završena krajem septembra

Izgradnja rezervoara za vodu u tivatskom naselju Gradiošnica, za koji je Vlada Crne Gore izdvojila blizu 547 hiljada eura, biće završena do kraja narednog mjeseca.
Objavljeno: 07. 08. 2019 - 14:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dinamiku, kojom je prvobitno planirano da radovi budu završeni krajem avgusta, donekle su usporili rješavanje pitanja odlaganja građevinskog materijala prilikom iskopa i vremenske nepogode, koje su nedavno uzrokovale pojavu odrona na betonsku konstrukciju.

Izvođač radova, preduzeće “Bauer”, trenutno je angažovano na armiračkim radovima i pripremama za podizanje betonske konstrukcije, dok su svi zemljani radovi završeni.

Priključenjem ovog objekta na vodovodnu mrežu u značajnoj mjeri će se riješiti pitanje snabdijevanja vodom područja od Župe do aerodroma, Gradiošnice, Vrijesa, Dumidrana, Mrčevca, Brdišta, Solila, kao i područja Svetog Marka.

„Pored toga što će mještanima biti omogućeno kvalitetno i kontinuirano snabdijevanje, voda će iz rezervoara teći i prema lokaciji na kojoj je predviđena izgradnja golf terena. Rezervoar ima zapreminu 2.000 metara kubnih, a puniće se iz regionalnog vodovodnog sistema“, kazali su iz Uprave javnih radova.

Komentari: 0

Novi komentar