Radio Jadran prenosi

Više uhapšenih u Herceg Novom zbog prodaje droge, krađa i iznude

Novska policija uhapsila je Đ.Ž. (24 godine) iz tog mjesta zbog sumnje da se bavio uličnom prodajom droge.
Objavljeno: 07. 08. 2019 - 16:00 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vise uhapsenih u Herceg Novom zbog prodaje droge, krada i iznude
Ilustracija

Osumnjičeni Đ.Ž. je uz krivičnu prijavu danas sproveden Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost, saopštili su iz Centra bezbjednosti Herceg Novi.

U saznanju da se Đ.Ž. bavi uličnom prodajom droge u Herceg Novom, policija je pretresla stan i druge prostorije u kojima on boravi.

Pronašli su i oduzeli 42 grama kokaina, manju količinu marihuane, digitalnu vagu za precizno mjerenje koja mu je služila i za kokain radi ulične prodaje, određenu svotu novca za koju se sumnja da je stečena od prodaje narkotika, kao i izvjesnu količinu municije različitog kalibra.

Pronađena droga i drugi predmeti su oduzeti Đ.Ž. i upućeni u Forenzički centar u Danilovgradu radi vještačenja.

Policija u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu su u posljednjih 10 dana izvršili 15 zaplijena različitih vrsta droga  – kokaina, heroina, LSD-a, anfetamina, ekstazija i marihuane.

Iz policije su 27. jula protiv A.G. (18 godina) iz Pljevalja, zbog sumnje da je prodavao ekstazi i anfetamin, podnijeli krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Istoga dana kotorska policija je protiv R.V. (24 godine) iz Podgorice podnijela krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su, nakon što je u Kotoru u njegovom vozilu pronašla i kokain, marihuanu i 23 slične sintetičke droge LSD.

U preostalih 13 zaplijena različitih vrsta droga policijski službenici iz Herceg Novog, Kotora i Tivta su protiv 13 osoba podnijeli prekršajne prijave.

Hercegnovska policija je podnijela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom protiv državljana Hrvatske G.L. (32 godine) i M.B. (21 godina).

Sumnja se da su oni počinili pet teških krađa u naselju Topla II u Herceg Novom.

Kako se sumnja, oni su šrafcigerom obijali stanove u odsustvu vlasnika, te ukrali više od od 8.000 eura i 1.000 američkih dolara.

Oni su uz krivičnu prijavu sprovedeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Takođe, danas su Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv M.V. (41 godina) iz Herceg Novog zbog sumnje da je izvršio krivično djelo – iznuda.

On je, sumnja se, tokom 2019. godine koristeći silu i prijeteći jednom sugrađaninu, pribavio 77.725 eura.

Osumnjičeni je jedan dio te koristi pribavio u novcu, a drugi dio u nekretninama, što je utvrđeno tokom sprovođenja kriminalističke obrade pribavljanjem dokaza.

M.V. je juče uhapšen, a danas sproveden Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Komentari: 0

Novi komentar