Nadležni organi BiH potvrdili incident

Policija Hrvatske upala na teritoriju BiH i prebacila 18 povrijeđenih migranata

Pripadnici Granične policije Hrvatske nezakonito su upali na teritoriju Bosne i Hercegovine (BiH) kako bi prebacili 18 povrijeđenih migranata u BiH!
Objavljeno: 07. 08. 2019 - 16:15 Promjenite veličinu teksta: A A A
Policija Hrvatske upala na teritoriju BiH i prebacila 18 povrijedenih migranata
Ilustracija: MUP HR

Osamnaest povrijeđenih osoba za koje se sumnja da su migranati pronađeno je sinoć na teritoriji opštine Velika Kladuša (lokacija Požar). Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Granična policija BiH potvrdili su incident, ali nisu željeli da daju nikakve detaljnije informacije.

Kako saznaje portal Kliks, povrijeđene migrante na teritoriju BiH nezakonito su prebacili pripadnici Granične policije Republike Hrvatske, a koji su se, nakon što su ih uočili pripadnici Granične policije BiH, povukli na teritoriju susjedne zemlje.

U slučaj koji se odnosi na 18 migranata uključilo se i Tužilaštvo BiH iz kojeg su kazali kako zajedno s agencijama za sprovođenje zakona preduzimaju aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja te da više informacija ne mogu davati.

Još od ranije bosanskohercegovačke vlasti, ali i svjetski mediji, tvrde kako policija Hrvatske tuče i vraća migrante na teritoriju BiH.

Ovo je prvi konkretan slučaj u kojem su potvrđeni navodi bh. funkcionera o tome da susjedna zemlja krši suverenitet BiH ilegalnim upadima policajaca na teritoriju pod kontrolom službenog Sarajeva.

Komentari: 2

AID

07. 08. 2019 - 17:07

Lažete!!
Kremo

07. 08. 2019 - 21:38

KAKO KOMŠIJE MRCVARE BOSNU PONOSNU
Novi komentar