Kraj dramatične potrage: Ubili su par koji se zaljubio na Jadranu

Kanadska policija pronašla je tijela dvojice tinejdžera koja se sumnjiče za ubistvo američko-australijskog para koji se upoznao u Hrvatskoj i jednog starijeg muškarca.
Objavljeno: 07. 08. 2019 - 22:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dramatična potraga za njima trajala je nekoliko sedmica, a policija je u srijedu poslepodne saopštila da su beživotna tijela Brajera Šmegelskog (18) i Kama Mekleod (19) pronađena uz korito rijeke Nelson u provinciji Manitoba. Prije samo nekoliko dana policija je uz reku pronalazila predmete koji su se dovodili u vezu sa mladim beguncima.

Beživotna tijela Šmegelskog i Mekleoda otkrivena su samo nekoliko kilometara od zapaljenog vozila koje su koristili.

Podsetimo, njih dvojica su osumnjičena su za ubistvo mladog para turista i 64-godišnjeg Kanađanina. Bežeći od policije, prevalili su kolima više od 3.000 kilometara i dugo su se krili u divljini.

Šmegelski i Mekleod su, kako se sumnja brutalno ubili Australijnsku Činu Diz (24) i njenog partnera, američkog državljanina Lukasa Faulera (23), koji su obilazili svijet nakon što su ljubavnu priču započeli negdje na jadranskoj obali.

Mladi par je putovao kolima, a njihova izrešetana tijela pronađena su kraj vozila na autoputu u Britnaskoj Kolumbiji. Četiri dana kasnije, policija je oko 500 kilometara dalje, kod Diz Lejka, našla spaljeno tijelo Kanađanina Lenarda Dajka (64), a dva kilometara južnije nađeni su ostaci spaljenog karavana koji je pripadao tinejdžerima.

Zasad nije poznato na koji način su Šmegelski i Mekleod oduzeli sebi živote, a nisu poznati ni motivi koji su ih nagnali na tri mučka ubistva.

Komentari: 1

WOG

08. 08. 2019 - 10:32

Nevjerovatno je da u ovako kratkom članku postoji ovoliko grešaka. No, neka je prosto blic.rs, no zašto vi to morate nekritički da prenosite. Ima li ko ko kod nas da umije da prevede kako valja 3-4 pasusa iz stranih medija?
Novi komentar