Saopšteno iz ove partije

Demokrate: Bezbjednosna situacija u Beranama dramatična

Paljenje automobila Miljana i Sonje Vuković, glavne arhitektice Opštine Berane, nakon sličnog prestupa počinjenog, u dvorištu takođe porodične kuće, na štetu Aleksandra Ojdanića, načelnika Komunalne policije, još je jedan u nizu slučajeva koji žestoko potkopavaju mir i osjećanje sigurnosti kod svih građana Berana, poručuje Novica Obradović, predsjednik SO Berane i OO Demokrata Berane. 
Objavljeno: 08. 08. 2019 - 11:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Najoštrije osuđujem višestruki vandalizam počinjen na štetu bračnog para Vuković, Miljana i Sonje, koji se sastojao od provalništva i paljenja automobila u garaži porodične kuće.

Paljenje automobila Miljana i Sonje Vuković, glavne arhitektice Opštine Berane, nakon sličnog prestupa počinjenog, u dvorištu takođe porodične kuće, na štetu Aleksandra Ojdanića, načelnika Komunalne policije, još je jedan u nizu slučajeva koji žestoko potkopavaju mir i osjećanje sigurnosti kod svih građana Berana, kojima više, čak ni u okrilju porodičnog doma, nijesu garantovani osjećaji spokoja i bezbjednosti.

Ukoliko tome dodamo i skorašnji slučaj napada na Tomkiće i pucnjavu u kojoj je ranjen Stefan Jašović, ali i brojne druge slučajeve, sve upućuje na zaključak da je bezbjednosna situacija u Beranama dramatična i da zahtijeva hitnu reakciju nadležnih", navodi on. 

Kako dodaje, ovo utoliko prije što je toga svjestan i premijer Marković koji je, povodom napada na Tomkića, saopštio da će Berane biti preorano dok se ne nađe počinilac.

"Pitamo se: da li je prstom mrdnuo na suzbijanju kriminaliteta u Beranama ili je, u nekom trenutku, ipak našao da je i u Beranama bezbjednosna situacija odlična?

Učestali besprizorni nasrtaji na beranske porodice navode nas i na sumnju da upozorenje Veljovića kriminalcima da se paze na one koji podmeću požare u Beranama nije proizvelo željeni efekat. Veljovića, očigledno, niko nije ozbiljno shvatio.

Direktor policije, bez čijih bismo se opservacija o kulturi i civilizaciji zlopatili u duhovnoj pustoši i ostali trajno uskraćeni za znanja o istoriji Crne Gore, morao bi učiniti nešto i u domenu svojih nadležnosti kako se Beranci ne bi budili u strepnji da li im gori kuća ili automobil.

Tako da apelujemo na Markovića i Veljovića da učine sve kako bi se pod hitno rasvijetlila sva krivična djela i pronašli i kaznili njihovi počinioci, kako niko ne bi pomislio da se može ponašati bahato i vandalski, a da, pritom, prođe nekažnjeno. Jedino hapšenje, u najskorijem roku, počinilaca ovih delikata građanima Berana može, koliko-toliko, povratiti izgubljeno osjećanje sigurnosti i spriječiti izvršenje sličnih krivičnih djela", zaključuje on. 

Komentari: 1

Ma, da

08. 08. 2019 - 12:21

A eee, tebi je bitno da nekako optuzis Drzavu, a nemoj slucajno pomenuti LOKALNU VLAST U BERANAMA. Vrana vrani oci ne vadi! Ajde, oladi, ti, sto tek reda radi pominjes Tomkice koji su nahvise stradali od stbofila beranskih. Zbog tog srbofilstva ljudi sve vise napustaju Berane i idu ili u inostranstvo, ili u Podgoricu, tek, ne ostaje im se da zive sa ostrascenim srbadijskim udvoricama.
Novi komentar