Prištinski analitičar tvrdi

Halimi: Vučić i Tači sve vrijeme pregovaraju o razmjeni teritorija

Niko zvanično iz Vašingotna nije rekao da će Bolton doći u Srbiju ili na Kosovo, kaže prištinski analitičar Fisnik Halimi.
Objavljeno: 08. 08. 2019 - 22:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Komentarišuću izjavu predsjednika Srbije da i kada bi savjetnik američkog predsjednika došao u Prištinu, ne bi imao sa kim da razgovara jer su u toku izbori, Halimi je ocijenio da je riječ o čistoj političkoj izjavi za unutrašnju upotrebu.

Prema njegovim riječima, Aleksandar Vučić i Hašim Tači sve vrijeme pregovaraju o sporazumu između Beograda i Prištine, koji će podrazumijevati, kako kaže, razmjenu teritorija.

"Na tome se uveliko radi u Srbiji, Prištini, Vašingtonu, ali i u Briselu i vjerujem da je dogovor u finalnoj fazi. Što treba da se zna jeste da Amerika ulazi u svoju fazu izbora. Znači, sve ovo treba da se završi najkasnije do februara sljedeće godine, a u optimalnim opcijama negdje u jesen ove godine", smatra Halimi.

Komentari: 3

Putnik N.

09. 08. 2019 - 05:14

Sve go folirant uključujući i Gospodina Bolton-a... Foliraju i svoj narod i drugu stranu.
Freeman

09. 08. 2019 - 14:02

Postoje samo dvije opcije i to status kvo (quo) ili razgraničenje koje bi obuhvatilo prisajedinjenje Srbiji četiri sjeverne opštine,široka autonomija za ostale srpske opštine i eksteritorijalni status za srpske manastire (svetinje),uz zaštitu imovine Srba na Kosovu i Metohiji i povraćaj ururpiranih kuća i imanja.Taj sveobuhvatan sporazum moraju da garantuju UN i velike sile .Albance samo interesuje priznanje,a Srbiju status i opstanak Srba na vjekovnom ognjištu kao ravnopravnih građana.
Freeman

13. 08. 2019 - 13:28

Postoji doduše još jedna mogućnost,da se Srbiji vrati formalno suverenitet nad Kosovom i Metohijom uz najširu autonomiju za Albance koju bi garantovale UN i velike sile:SAD,Rusija,Kina ,EU i Velika Britanija.To je čini se nemoguće ,ali bi to bilo za sve najbolje rješenje.
Novi komentar