Interesovanje veliko, mišljenja podijeljena

Njemica proizvodi nakit od majčinog mlijeka

Kada je u pitanju jestiva odjeća, vjerovatno niko dosad nije uspio više da šokira javnost od Lejdi Gage koja je svojevremeno obukla bizarnu haljinu od sirovog mesa. Jedna Njemica, međutim, odlučila je da počne da proizvodi nakit od majčinog mlijeka.
Objavljeno: 10. 08. 2019 - 15:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Melani Kepl, dizajnerka nakita iz njemačkog grada Duizburga izrađuje privjeske i narukvice koristeći pritom pravo majčino mlijeko.

Kaže da je na zamisao o izradi takozvanih “mliječnih dragulja” došla kad je pomislila da bi majkama moglo biti drago da se prisjete posebnog perioda u svom životu, perioda dojenja.

“Zato sam se odlučila na izradu prekrasnog i vrlo individualnog nakita”, rekla je.

 

mlijeko-2

 

Sve zainteresovane žene dizajnerki mogu da pošalju manju količinu mlijeka koje Kepl potom suši i miješa sa smolom i ostalim materijalima za stvrdnjavanje.

Keple je odlučila da ode i korak dalje.

Osim majčinog mlijeka u izradi nakita, u skladu sa željama koristi i pramen djetetove kose ili djelove pupčane vrpce.

 

mlijeko-3

 

Premda je zamisao njemačke dizajnerke na prvi pogled prilično bizarna, u Njemačkoj za nakit postoji toliko interesovanje da Kepl svakog novog kupca bira – izvlačenjem imena ‘iz šešira’.

Mišljenja o “majčinim draguljima” na društvenim su mrežama podijeljena. Dio korisnika ideju smatra “odvratnom i neukusnom”, a drugi misle kako ona stigmatizira majke koje su odlučile da ne doje svoju novorođenčad.

Komentari: 0

Novi komentar