Incident kod Predsjedništva

(VIDEO) Demonstranti pokušali da probiju ogradu u Beogradu

Manji incident desio se tokom protesta “1 od 5 miliona” u Beogradu, kada je tročlana delegacija pokušala da ukloni ogradu ispred Predsjedništva Srbije kako bi ostavila spisak zahtjeva.
Objavljeno: 10. 08. 2019 - 22:06 Promjenite veličinu teksta: A A A
(VIDEO) Demonstranti pokusali da probiju ogradu u Beogradu
N1

Tada je došlo do guranja s brojnim obezbjeđenjem u civilu, koje je sprečavalo uklanjanje ograde.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković rekao je da je sa obezbjeđenjem postojao dogovor da se delegaciji protesta dozvoli da ostavi spisak zahtjeva za fer izbore. Međutim, pošto im je to onemogućeno, učesnici protesta probali su da uklone ogradu koja okružuje zgradu Predsjedništva.

Tada je utrčalo brojno obezbjeđenje u civilu i došlo je do međusobnog guranja.

 

 

Marković je u jednom trenutku uspio da preskoči ogradu i sa spiskom zahtjeva u rukama probao da dotrči do ulaza u zgradu, ali ga je više pripadnika obezbjeđenja uhvatilo i uz primjenu fizičke sile on je vraćen sa druge strane ograde.

Delegaciji protesta je ubrzo poslije toga dozvoljeno da dođe do zgrade Predsjedništva i tu ostavi spisak zahtjeva.

Prije incidenta ispred zgrade Predsedništva, aktivisti pokreta “1 od 5 miliona” podijelili su demonstrantima toalet papir koji je zatim bačen na zgradu Predsjedništva.

“Ovako ćemo obrisati sve tvoje laži i manipualcije Vučiću. Umjesto da budeš predsjednik svih građana ti ih dijeliš”, rekao je jedan od organizatora protesta Srđan Marković.

Na kraju večerašnjeg protesta on je zahvalio svim učesnicima na hrabrosti i pozvao građane bez obzira da li su lijeva ili desna politička opcija da se zajedno izbore.

“Nećemo bježati, idemo do kraja”, poručio je Marković ponovivši da 1. septembra slijedi bojkot izbora ako se ne ispune uslovi za fer izbore.

Komentari: 0

Novi komentar