Šef srpske diplomatije ocijenio

Dačić: Veće neprijatelje od Klintona i Olbrajtove nećemo imati

Ivica Dačić je istakao da srpski narod sigurno neće imati "veće neprijatelje" od Bila Klintona i Medlin Olbrajt.
Objavljeno: 10. 08. 2019 - 23:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je ovo kazao povodom ocjene njegove najave da će "Srbi glasati za Trampa".

"Kako su se Demokrate u eri dinastije Klinton ponašale prema našem narodu, dobro smo na svojoj koži osjetili 1999. Oni su izabrali da im Srbija bude neprijatelj, a ne mi", rekao je Dačić za "Večernje novosti".

On je to izjavio povodom ocjene američkog eksperta za Balkan Danijela Servera koji je kazao da "nije mudra odluka Dačića da na narednim izborima u SAD organizuje podršku srpskih doseljenika Donaldu Trampu".

Dačić je kazao da ga čudi kako Server želi da pravo koje uživaju Albanci u SAD, suspenduje Srbima koji tamo žive.

"Kada Albanci organizovano podržavaju Hilari Klinton i kada po njoj i po njenom suprugu daju čak i imena buticima, onda je to legitiman stav. A kada ja, na nivou ideje, najavim mogućnost da bi Srbi organizovano mogli da podrže Trampa, onda je to mješanje u unutrašnje stvari Amerike. Zaista smješno", ocijenio je Dačić za "Novosti".

On je naveo da smatra da svojim stavom nikako ne otežava poziciju Srbije i da nije nikakva tajna, kako je ocijenio, da većina srpskog naroda ima mnogo više simpatija prema Trampovoj, nego prema nekim ranijim administracijama u SAD.

"Jer, za razliku od Klintonovih, koji su otvoreno rekli da je nezavisno Kosovo njihov porodični legat, Trampov aparat pokazuje za nas ohrabrujuće znake da bi oko budućeg rešenja za kosovski čvor moglo da se pregovara", rekao je Dačić.

Ocijenio je da je to različito od doba vladavine "Klintonovih koji misle da su tu priču zapečatili bombama 1999. Srbi treba da postanu organizovani faktor, pa nek demokrate razmišljaju kako da osvoje njihove glasove", rekao je Dačić.

Komentari: 4

@

11. 08. 2019 - 06:08

DALEKO VECI NEPRIJATELJ SRPSKOME NARODU OD KLINTONA I OLBRAJTOVE SI TI MADA NISAM SIGURAN DA TO SHVATAS.VIDJI PO CEMU JE PREPOZNAT SRPSKI NAROD U SVIJETU I BEZ ONIH 8000 IZ SREBRENICE A I SJETI SE SRBIJE PONOSNE I BOGATE PRIJE TEBE I SLOBA.
&

11. 08. 2019 - 11:20

Grijesis. Sa Dacicem i Vucicem Srbija se vratila sebi i postala ono sto ona iskonski i jeste.
rade

11. 08. 2019 - 09:20

Ne dajte ovom liku da pije ,potpun je prolupao.,sa svima ce zaratiti
Koferce

11. 08. 2019 - 10:51

Najveći neprijatelj srpskog naroda je nacionalistička politika koju sprovodiš ti i ostali iz srpske vlasti. Zato ste izgubili Kosovo.
Novi komentar