Selektor kadeta uoči dva posljednja duela grupne faze EP B divizije

Ostojić: Volim da pobjeđujem, daćemo sve da ostvarimo dobar rezultat

Selektor kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore, Mladen Ostojić, rekao je, pred posljednja dva duela grupne faze Evropskog prvenstva B divizije, protiv Islanda i Danske, da je siguran da će njegova ekipa dati sve da ostvari dobar rezultat.
Objavljeno: 11. 08. 2019 - 14:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Mi smo dobro odradili pripreme, imali za mene iznenađujuće dobre rezultate, pobijedili dva puta Hrvate koji su u A diviziji, pobijedili dva puta BiH, jednom slavili protiv Francuza koji su favoriti za zlato na EP. Prvenstvo je ipak nešto drugo, bilo je malo nervoze jer praktično prvi put generacija izlazi na međunarodnu scenu, uz to smo igrali protiv atipičnih ekipa. Sva tri prethodna rivala nastupala su sa niskim košarkašima u petorci, pa je našim igračima bilo malo teže na to da se snađu. Došli smo do tri pobjede na teži način. Sada imamo još dva meča, prvo protiv Islanda, pa sa Danskom koja je uz nas favorit da prođe dalje iz grupe što je i pokazala dosadašnjim rezultatima. Mislim da ne bi trebalo opterećivati naše klince, jer su još neiskusni, ali timski smo igrali dobro prve tri utakmice. Vjerujem da se iz meča u meč i individualno opuštaju i da će sve do kraja igrati bolje i bolje. Samo da nas zaobiđu povrede i problemi koje smo imali zbog raznih virusa, vjerujem da ćemo rasterećenije igrati i pružati kvalitetne partije”, istakao je Ostojić.

On je naveo da su Islanđani u posljednjih nekoliko godina pravili probleme i u starijim generacijama i dodao da mislim da je naš tim kvalitetniji i da bi trebalo da dobijemo meč protiv njih.

„Sa Dancima će biti interesantno i zbog daljeg ukrštanja. Šest najboljih ekipa turnira su u grupama C i D, pa se ukrštamo već u četvrtfinalu. Imamo tamo Belgiju, Britaniju i Finsku, svaki tim izuzetno jak. Mislim da su Belgijanci možda tu najkvalitetniji, tako da bi bilo dobro da budemo prvi, pa da igramo sa nekim drugim iz te grupe tamo. Ne kaže se uzalud da je lakše ostati u A diviziji, nego ući iz B divizije. Tamo često je jedna pobjeda dovoljna, a mi gotovo da nemamo prava na kiks sve do polufinala zbog sistema takmičenja. U svakom slučaju najvažnije je da pratimo te momke, oni su počeli reprezentativnu karijeru, pa sada želimo da sve do U20 polako stasavaju i da se stvore neki koji će se priključiti seniorskom timu u jednom momentu. Uz to ja sam trener koji voli da pobjeđuje i siguran sam da ćemo dati sve da ostvarimo dobar rezultat“, poručio je Ostojić.

Komentari: 0

Novi komentar