Lider budvanskog odbora Demokrata o krizi vlasti u Budvi

Krapović: Crnogorska nas još nije obavijestila da napušta koaliciju

Koalicioni partneri u Budvi od Crnogorske još nijesu dobili formalno obavještenje o odluci te partije da istupi iz vlasti, saopštio je Pobjedi lider budvanskog odbora Demokrata Dragan Krapović, napominjući da će tek nakon toga Demokrate odlučiti o ostanku ili eventualnom napuštanju koalicije.

Objavljeno: 12. 08. 2019 - 06:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Za sada ne bih ništa komentarisao, jer mi od Crnogorske još uvijek nijesmo dobili nikakav formalni akt. Postoji način kako se to radi, a ne preko medija– kratko je rekao Krapović Pobjedi.

Podsjećamo, predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović saopštio je u subotu da ta partija više nije dio vladajuće koalicije u Budvi, te da njeni predstavnici više neće učestvovati na koalicionim sastancima.

Odluku o istupanju iz koalicije Bulatović je obrazložio, kako je naveo, nepodnošljivim primitivizmom, neznanjem i pohlepom pojedinih funkcionera Demokratskog fronta.

- Mi u takvom društvu dalje ne želimo da provedemo ni dana- poručio je Bulatović i istakao kako su Front i Demokratska partija socijalista poput blizanaca.

- Nema te kombinacije i prevare kojom su ovladali u DPS-u, a koju do savršenstva nijesu doveli funkcioneri DF-a. Oni jedni od drugih uče, jedni druge dopunjavaju i za Budvu i za Crnu Goru je spasonosna situacija u kojoj će DPS i DF zajedno imati nedovoljno glasova da bi na bilo što mogli presudno da utiču. Naši dalji potezi biće usmjereni ka istrajnoj političkoj borbi da građanske i emancipatorske snage u Crnoj Gori nadjačaju DPS i DF, kako bismo konačno stvorili uslove za život u uređenoj i pravednoj državi - zaključio je Bulatović u saopštenju.

Vladajuća koalicija u Budvi odavno je na klimavim nogama, budući da su nedavno i Demokrate, nakon dva uzastopna preglasavanja od odbornika Fronta i DPS-a u lokalnom parlamentu, saopštili da će razmotri dalje učešće u vlasti.

Inače, opstanak koalicije na vlasti u Budvi sredinom prošle godine spasila je upravo Crnogorska odlukom da uđe u lokalnu vlast, čime se tada izašlo iz višemjesečne političke krize usljed neodržavanja sjednica lokalnog parlamenta.

(opširnije u Pobjedi)

 

Komentari: 1

Baro

12. 08. 2019 - 08:12

Odmah koalicija DPS Demokrate Crnogorska.To je jedino buducnost.Ostalo je gubljenje vremena.
Novi komentar