DEMOS: Vladina podjela stanova iznova potvrđuje stepen zarobljenosti države

Vladina podjela stanova i kredita funkcionerima i onima koji su većinom u gravitaciji vlasti, po više nego povoljnim uslovima, nepristupačnim običnom građaninu, iznova potvrđuje stepen zarobljenosti naše države, poručuju iz DEMOS-a.
Objavljeno: 12. 08. 2019 - 11:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako ističu, sada je jasno zašto je vlast ovaj čin i spisak privilegovanih dobitnika autokratski proglasila tajnom želeći da ova teška nepravda i skandal ostanu nepoznati javnosti.

“Ipak, koliko god premijer Marković nosio veliku odgovornost za povlašćene dodjele stanova i kredita treba konstatovati da je ispunio javno obećanje opozicionom poslaniku u Skupštini i skinuo apsurdnu oznaku tajnosti sa čina čašćavanja privilegovanih i to novcem građana”, dodaju oni.

DEMOS traži da i prethodni premijer Đukanović uradi to isto za period njegovog mandata makar se našli kao dobitnici iste osobe, dakle u više prilika.

“Neka građani makar imaju uvid u degenerativno stanje u našem društvu, a sve to u kombinaciji nedemokratske, nekontrolisane vlasti i endemske pohlepe većeg dijela crnogorskih funkcionera.  DEMOS će zato jos više nastaviti da se bori za pobjedu pravne i javno odgovorne države u kojoj bi građani – za razliku od današnje situacije i posljednjeg skandala – imali isti položaj pred zakonom i državnim odlukama”, ističu u ovoj stranci.

Komentari: 0

Novi komentar