Nesreća u vrtiću

SAD: Petoro djece stradalo u požaru

U nedjelju je izbio požar u vrtiću u Pensilvaniji pri čemu je poginulo petoro djece, među kojima je bilo četvoro braće i sestara, saopštila je policija, a prenosi CNN.
Objavljeno: 12. 08. 2019 - 12:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Povrijeđene su i četiri osobe, među njima i dvoje tinejdžera koji su skočili s prozora objekta u kojem se nalazi vrtić kako bi se spasili. Povrede je zadobio i vlasnik kuće koji je zajedno sa susjedom pokušao ući u gorući dom kako bi spasio djecu.

Požar je izbio oko 1:15 sati ujutro. Vatrogasci su uspjeli spasiti petoro djece, a poginula djeca bila su u dobi od 8 mjeseci do otprilike 8 godina.

Četiri žrtve bile su braća i sestre. Njihova majka je radila noćnu smjenu pa ih je ostavila na čuvanju. Umrlo je i dijete vlasnika kuće.

 

 

"Gospođa koja je živjela u kući istrčala je kroz vatru kako bi se spasila. Pritom je spalila svoja pluća, ali ona to nije ni shvatila. Ušla je u auto i htjela se sama odvesti do bolnice, no na putu do nje je valjda izgubila svijest i doživjela saobraćajnu nesreću“, izjavio je načelnik vatrogasne službe Gaj Santone.

Žena je kasnije prevezena u medicinski centar Univerziteta u Pitsburghu na liječenje.

Santone je dodao kako su istražitelji otkrili da se u objektu u kojem je bio vrtić nalazio samo jedan detektor dima, i to na tavanu kuće.

"Da je u objektu bilo dovoljnog broja detektora dima, većina djece bi, ako ne i sva, preživjela", rekao je Santone.

Vrtić se nalazio u Eriju, smještenom na obali jezera Eri, sjeverno od Pitsburga.

Komentari: 0

Novi komentar