Riblja čorba posvetila pjesmu Dačiću: Nosite stomačić kao Ivica Dačić

Nedavno je roker Bora Đorđević najavio da će se na novom albumu “Riblje čorbe”, koji će biti objavljen u septembru, naći i šaljiva pjesma posvećena ministru inostranih poslova Republike Srbije Ivici Dačiću, a u subotu je numera premijerno puštena posjetiocima Borine pjesničke večeri, organizovane u sklopu “Voždovačkih ljetnjih večeri”.
Objavljeno: 13. 08. 2019 - 11:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Đorđević je krajem jula čestitao Dačiću na 14. povlačenju priznavanja nezavisnosti Kosova koje je stiglo iz Centralnoafričke Republike, i još tad otkrio da refren glasi “Ministar inostranih poslova pjevanjem ruši priznanje Kosova, nosite stomačić kao Ivica Dačić”.

Uz interesantnu muzičku podlogu koja je pojedine asocirala na stari hit “U dva će čistači odnijeti đubre” sa “Buvlje pijace”, Bora za početak ističe “Uvijek kad pomisliš da će pasti, on se ponovo dokopa vlasti”, a onda se akcenat stavlja na Dačićev hobi da pusti glas u raznim prilikama – “Zna se, ko pjeva zlo ne misli, al’ ipak su ga dušmani stisli”. Ponosno se u tekstu ističe i da je Ivici drag repertoar “Čorbe” (stih “Pjevao je ‘Lutku sa naslovne strane'”).

Nema sumnje da će pjesma “Riblje čorbe” o Ivici Dačiću naići na veliki odjek među obožavaocima benda, ali i u cjelokupnoj javnosti, i izazvati brojne komentare. Poprilično iznenađena publika na Voždovcu smijala se i aplaudirala. Ostaje da se vidi i kakva će biti reakcija Dačića. Ne bi bilo čudno da u repertoar numera koje zapjeva u posebnim prilikama, poput “Miljacke”, “Kaljinke”, “Lutke”, uvrsti i ovu – pjesmu o samom sebi.

Komentari: 4

Janica Matova Beograd

13. 08. 2019 - 11:35

Ovaj vrli Čačanin piše stihove na nivou najbanalnijeh stihoklepca.OVO ŠTO PROMOVIŠETE JE OTPRILIKE NA UMJETNIČKOJ RAZINI KAO KADA KAŽU "Reci mastilo....Mastiloa ovaj odgovoriv "govno te častilo".!
Al Kapone - sto sad?

13. 08. 2019 - 12:36

Nista negativno ja ne prepoznah u ovih par stihova o toj licnosti sa srpske politicke estradne scene. Prije bih rekao da se ova pevaljka svidja Djordjevicu koji joj pravi reklamu kroz ove beningne stihove. Jer vrana vrani oci ne vadi tj obadvoje ovih nacional sovinista vuku u istom pravcu.
CT

13. 08. 2019 - 23:47

Boro Boro za vrijeme Tita si imao m.da a sad ste ista corba ti i Dacic !
Krap o krapu

14. 08. 2019 - 09:22

što je baš fino.
Novi komentar