Počinioce najstrože kazniti

Demokrate: Osuđujemo napad na Adema Gredića

Posljednji u nizu slučajeva koji dokazuju da Crna Gora nije zemlja zadovoljavajućeg nivoa bezbjednosti građana jeste napad na Adema Gredića u Bijelom Polju. Demokratska Crna Gora ovaj napad oštro osuđuje, a najoštrije ukoliko je riječ o vjerski ostrašećenom i motivisanom napadu, poručili su iz te partije.
Objavljeno: 13. 08. 2019 - 20:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Nakon što se krajem jula mjeseca direktor Uprave policije Veselin Veljović pohvalio nikad boljom bezbjednosnom situacijom, u posljednjih desetak dana imamo paljenja automobila, podmetanje eksplozivnih naprava i prebijanja građana“, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Ističu da se počinioci, moraju najstrožije kazniti, baš onako kako, prema njihovim riječima treba kazniti - na izborima, „i vlast i druge partije koje nastoje da izazivaju međunacionalne i međuvjerske svađe i razdore“.

„U međunacionalnim i međuvjerskim razlikama u Crnoj Gori 21. vijeka ne smije stanovati konfliktni potencijal, ma koliko određene strukture iz vlasti ili, čak, opozicije na postojanje tog potencijala sukobljavanja, računale i željele da na njemu politički profitiraju. Čvrsti smo u stavu da je Crna Gora ta zlokobna vremena u kojima se moglo manipulisati vjerskim i nacionalnim osjećanjima ostavila daleko iza sebe, u ćorsokacima istorije“, navode Demokrate.

Dodaju da su i pored toga, svjesni da vlast decenijama kreira, a dio opozicije, kako kažu, nažalost, prihvata igru podjela po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, „kao recept opstanka na vlasti i sa druge strane vječitog opstanka u opoziciji“ i naglašavaju da se takva atmosfera suprostavlja politici pomirenja, zajedništva, suživota i tolerancije.

„Takođe, podsjećamo da Uprava policije i dalje ne rasvjetljava brojne slučajeve napada na građane i imovinu, što ohrabruje kriminalce da nastave sa nezakonitim radnjama koje često, kao što vidimo, znaju biti stavljane u funkciju izazivanja međuvjerske i međunacionalne netrpeljivosti“, zaključili su u saopštenju.

Komentari: 3

OBALA SLONOVACE

14. 08. 2019 - 07:15

Navikli su Bjelopiljski muslimani na satanizaciju ,kao 1924 ŠAHOVIĆE ,kao 1943 PAVLE ĐURIŠIĆ, kao 1992 VELIKO SRPSKI NACIONALIZAM , ništa strašno ,
gost13

14. 08. 2019 - 08:49

Moze im se evo vala laju po Crnoj Gori samo tako dokle vidjecemo tako su i po okruzenju pa je bilo M ileeee dodaj gas
Nino

14. 08. 2019 - 17:30

Od B. Polja napraviše ruglo fašizma. Đe dođu četnici tu trava ne niče. Niknuće im kad proradi zakon.
Novi komentar