Predsjednica Hrvatske poručila

Grabar Kitarović: Jugoslavija je zločin nad hrvatskim narodom

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kazala je da je iz svog kabineta izbacila bistu doživotnog predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita.  
Objavljeno: 13. 08. 2019 - 20:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, na pitanje nije li Tito najveći hrvatski izdajnik i zločinac kojeg komunisti slave svake godine u Kumrovcu, Kitarovićeva je jasna:

“Ja sam sklonila Tita iz svog kabineta. Mislim da jasnija nijesam mogla biti”, kazala je ona.

Saglasivši se da su Jugoslavija i komunizam predstavljali zločin nad Hrvatskom i hrvatskim narodom, Grabar Kitarovićev je govorila i o Jasenovcu, rekavši da se, naravno, pitala gde su kosti tih “83.000 jasenovačkih žrtava”.

Dobijala je, kaže, svakakve odgovore.

Smatra da treba sprovesti kompletnu forenziku i dodaje da Hrvatska još nje proučila arhive koji su, kako kaže, nažalost, još u Beogradu i koje treba vratiti u Hrvatsku.

“Tek tada ćemo pouzdanije moći da utvrdimo šta je žrtvama u Jasenovcu, ali i sa svim ostalim žrtvama, od Blajburga nadalje. Ponavljam: svi su totalitarizmi grozni i svakoj žrtvi treba odati počast. Ne prihvatam argumente onih u Hrvatskoj koji žrtve Blajburga i Križnoga puta opravdavaju tako što kažu da su to bile ubice, pa ih je trebalo ubiti. Ne! Svako je nevin dok mu se ne dokaže krivica”, rekla je Grabar Kitarovićev.

Ne odustaje, dodala je, od “međunarodne istrage” Jasenovca, ali da, s obzirom na to da nema izvršnu vlast po tom pitanju, vlada treba da odobri taj projekat.

Predsjednica je govorila i o Vukovaru, a na pitanje ne čini li joj se da je forsiranje uvođenja ćirilice u tom gradu dio “projekta velikosrpske srbizacije Vukovara kako bi se sjutra, kad se uvede ćirilica na osnovu vjerovatno lažnog popisa stanovništva, Hrvatska ucjenjivala s podjelom suvereniteta i stvaranja neke srpske autonomije”, Kitarovićeva kaže da to ne dolazi u obzir, te da je “Vukovar Hrvatska i uvek će biti Hrvatska”, bez obzira na to koliki je postotak Srba u tom gradu.

Komentari: 5

Slika i prilika

13. 08. 2019 - 21:04

Izjava je zastiđe a vjerovatno nešto znači Kitarovićevoj jer se priprema za kandidaturu ponovo
Miss mokre majice...

13. 08. 2019 - 21:05

Bistro reče, svaka li joj čast! Što se Hrvatska usrećila s njom...
Rašo

13. 08. 2019 - 21:36

Mogla je ona sada izbaciti Titovu sliku iz kabineta, i blatiti Tita koliko je volja, međutim činjenica je da je Tito bio državnik kakvog ovi prostori neće skoro imati, A što se tiče Kitarovićke, nebi mogla biti više od čistačice u Titovo vrijeme, i to ne u kabinetu, već negdje u sporednoj odaji.
Gost

13. 08. 2019 - 22:14

Ne ono no noki iz ove garde novonastalih politicara. Njima na sahranu dolazi porodica i seljani a Titu je doslo 129 drzavnika sto ce teci cio svijey. Mora da su pd straha dosli
Objektivni

14. 08. 2019 - 01:58

Da ti nije bilo toga koga si ti predsjednice RH ( o tempore o mores ) izbacila iz kabineta , danas bi u Split , Pulu ,Rovinj , Šibenik , Zadar , Dubrovnik i na otoke išla kao strani turista.
Novi komentar