Crnogorska još nije uputila formalan akt o napuštanju koalicije u Budv

Bulatović: Ne znam što je muka, čekamo sjednicu Predsjedništva

Crnogorska ni juče, četiri dana nakon što su javnosti saopštili da napuštaju vladajuću koaliciju u Budvi, koalicionim partnerima nije uputila formalan akt kojim bi ih i zvanično obavijestila o raskidu saveza, saznaje Pobjeda. 
Objavljeno: 14. 08. 2019 - 06:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Lider budvanskog odbora te partije, Vladimir Bulatović, u izjavi za naš list, juče nije mogao da precizira kada će se to tačno desiti.

Podsjetimo, dan ranije potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka je najavio da će formalni akt biti upućen u utorak, što se nije dogodilo. Bulatović sada, međutim, ne isključuje mogućnost da će formalni akt biti upućen tek nakon sjednice Predsjedništva Opštinskog odbora Crnogorske, koji se očekuje do kraja nedjelje.

 - Ako je rečeno da će biti poslat, biće poslat. Ne bježimo od toga i ne znam što je muka. Čeka se sjednica Predsjedništva na kojoj ćemo razmotriti sve dalje korake, a formalni akt će biti poslat sa svim navedenim razlozima koji su nas doveli do napuštanja koalicije – rekao je Bulatović Pobjedi. Istakao je i da je za pisanje tog akta potrebno vrijeme, budući da Crnogorska, kako je objasnio, želi da bude korektna prema koalicionim partnerima i da u tom dokumentu navede sve što je prethodilo njihovoj odluci o izlasku iz vlasti.

- Nije u redu, ni prema njima, da im ne kažemo zašto izlazimo. Navešćemo sve od generalnih zamjerki do pojedinačnih detalja. Hoćemo da budemo korektni prema njima – zaključio je Bulatović. Da Crnogorska više nije dio vladajući koalicije u Budvi javnosti je u subotu saopštio upravo Bulatović. Odluku je obrazložio „nepodnošljivim primitivizmom, neznanjem i pohlepom pojedinih funkcionera Demokratskog fronta“.

Svemu je, podsjećamo, prethodila najava da će na Jazu biti organizovana manifestacija „Guča u Budvi“, od koje se kasnije odustalo.

Komentari: 2

Nera

14. 08. 2019 - 10:50

Izlazite zbog žičare,a zbog nje ste i ušli.
Veljko

14. 08. 2019 - 11:12

Čuš oni imaju Pedsjednistvo...bruka
Novi komentar