Funkcioner DPS-a

Gegaj: Laž da Veliku Albaniju podržavaju svi albanski političari

Funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Gegaj kazao je u intervjuu za Dan da je notorna laž da svi albanski političari u Crnoj Gori podržavaju projekat Velike Albanije te da je riječ o neozbiljnim proizvoljnim i tendencioznim ocjenama.
Objavljeno: 14. 08. 2019 - 08:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na pitanje da li ima istine u tvrdnjama o postojanju projekta “Velike Albanije” i da li ta priča, pogotovo u medijima, utiče na odnose Srba i Albanaca u Crnoj Gori, on kaže da ne zna koliko utiče, ali i da je svima  jasno da je taj uticaj negativne prirode i da ne pomaže da u Crnoj Gori preovladavaju dobri odnosi između Albanaca i Srba.

„Još jednom ponavljam da je “Velika Albanija” veoma nejasan projekat davne prošlosti, koji je prisutan samo u slučajeva potpirivanja mržnje i stvaranja nesloge, i to od onih koji ne žele dobro Crnoj Gori. U svojoj karijeri nikad nijesam čuo da sa neke relevantne adrese ili od važnog političara dolazi konkretna podrška za tu ideju. O tome pričaju samo marginalci. Na kraju, želim da istaknem da politički pripadam DPS-u, u čije istorijsko nasleđe spada i davanje maksimalnog doprinosa očuvanju miru, jačanju multietničkog sklada i tolerancije u Crnoj Gori i šire, čak i u veoma turbulentnim vremenima i situacijama“, rekao je on.

On je rekao i da su notorna laž tvrdnje pojedinih opozicionih političara da svi albanski političari u Crnoj Gori podržavaju projekat “Velike Albanije“.

„Uostalom, takve izjave su toliko neozbiljne, proizvoljne i tendenciozne da ih je neumjesno i komentarisati. Dakle, Crnoj Gori ne prijeti nikakva opasnost od velikodržavnih projekata, niti za te svrhe smije zloupotrebiti bilo koji narod u Crnoj Gori. Uostalom, Albanci u Crnoj Gori su uvijek bili lojalni državi u kojoj žive, davali značajan doprinos njenom razvoju i punog srca učestvovali u obnovi njene nezavisnosti“, naveo je on.

 

Komentari: 4

IBAR - HAJLA

14. 08. 2019 - 08:37

Ovi ALBANCI imaju potpuno identične gene kao SRBI nikakva razlika među ta dva naroda nema, sve zla što se dešava na BALKANU potiče od ova dva naroda, imaju iste ciljeve, iste ideologije , i na kraju ce biti isti, Od velikih završiće obije na prostoru jednog,, KOTARA,,
Nick

14. 08. 2019 - 09:15

Pokrenuti inicijativu da se tim Albancima koji podrzavaju Veliku Albaniju zabrani politicko djelovanje u Crnoj Gori.. Crnogorci moraju da pokazu zube ili nas nece biti
IBAR - HAJLA

14. 08. 2019 - 12:16

Treba pokrenuti ODBRANBENU INICIJATIVU vezano za našu CRNU GORU od ROŽAJA do HERCEG NOVOG od PLJEVALJA do ULCINJA , lično da krenemo od mog mjesta blizu Rožaja gde se SEPARATISTIČKI OGRANAK ,,BOŠNJAČKO VEHABISKE STRANKE ,, iz dana u dan sve uvećava , ovi koji imaju sve od države CRNE GORE : ŠKOLOVANJE DZABE, ZDRAVSTVO DZABE, PENZIJE ,SOCIJALNA DAVANJA , NE PLAĆAJU POREZ DRŽAVI , BEZBJEDNOST , APSOLUTNO SVE ,A kukaju za Sandzakom , kao ovi za Albaniju, i ovi ua Srbiju.
Тотo

14. 08. 2019 - 13:40

Ја мислим да су Срби и Албанци логични савезници у Црној Гори.
Novi komentar