Reagovanje Predsjednika Prave Crne Gore

Milačić: Od koga DPS brani Crnu Goru u Herceg Novom?

Nismo u dilemi da pokazana primitivnost i mržnja u reagovanju DPS-a, povodom skupa za Kosovo i Metohiju u Herceg Novom, zapravo i ne zaslužuju nikakav komentar, ali smatramo da je obaveza svakog čovjeka da ukori nerazumnog, da takav za sebe ne pomisli da je mudar. Sigurni smo da je i autore besramnog šovinističkog proglasa jutros sramota od samih sebe, što su morali da potpišu pamflet iz partijske centrale, jer - iako je teško u to povjerovati - ima, još uvijek, Srba koji glasaju za DPS, ocijenio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić u reagovanju na jučerašnje saopštenje DPS-a.  


Objavljeno: 14. 08. 2019 - 12:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Reagovanje Milačića prenosimo integralno.

„Teško je ozbiljno se baviti analizom prijeteće i zlonamjerne poruke izrečene u saopštenju lokalnog DPS-a. Kome je namijenjena poruka? Sa kim se to, navodno u ime Herceg Novog i Crne Gore, obračunava smiješna pseudo-građanska lokalna kvazi-elita vladajuće partije? Sa Vladom Georgijevim, rođenom Novljaninom? Sa Matijom Bećkovićem iz Veljeg Dubokog, koji im se kao nezvani ukor za nečistu savjet, izgleda priviđa na koncertu? Sa mnom, iz Kuča, i drugim srpskim političarima iz Crne Gore, koji su prisustvovali ovom veličanstvenom, humanom i do suza emotivnom događaju? Sa svojom braćom, rođacima i komšijama?

Od nas, čije je biće utkano u temelje prave Crne Gore, brane Crnu Goru – oni? Koji oni? Pomoćni poslušnici poslušnika bjelosvetskih protuva, pokušavajući da u svojoj nerazumnoj mržnji prema sebi, koju projektuju na svoj narod i sve oko sebe, zvuče oštro i odlučno, poručuju nam da ćemo se „ćerati ako bude trebalo“. Zlokobna poruka svojoj braći i prijateljima stiže od duhovno tankih i razumom neobdarenih likova, pa je kao takvu treba i razumjeti. Da je od koga drugog, zabrinjavajuće bi zvučala parafraza poznatih Bećkovićevih stihova.

Ali ne brinite, dragi Novljani, duhovni naslednici velikog Hercega, tvorca najtvrđe srpske države svojega vremena. Nisu oni kadri nikoga da ćeraju, osim lokalnih DPS-funkcionera, koje sanjaju i proganjaju, ćerajući neku svoju jadnu viziju uspjeha i partijskog uspona. Vama hvala za nezaboravno veče, za ponos koji ja danas osjećam jer sam bio sa vama. Biće još prilika, a prva je sjutra ujutru na velikom Saboru u Herceg Novom, da se okupimo i da im svojim primjerom pokažemo kako Srbi iz Crne Gore vole, kako brinu o onom što im je povjereno na dar, kako se čuva i brani humanost, čast i ljudsko dostojanstvo.

A onima kojima se učinilo da su svojim saopštenjem uticali na geografiju, poručujemo da ih u neku ruku i razumijemo, jer je mržnja intelektualna potreba svih koji plivaju „ sve dalje i dalje“ od istine. Mi vam želimo da neđe „tamo daleko“ u sebi polomite te okove zabluda i vidite KO ste bili i ŠTA ste postali“.

Komentari: 25

Obratno

14. 08. 2019 - 13:00

DPS je reagovao na primitivizam i mrznju. No, ajde i ti u onaj lobi o kojem prica DF.
Pomorac

14. 08. 2019 - 13:07

Znaš ti dobro od koga! A evo da.te podsjetim: OD IZRODA, POSRBICA, ČETNIKA I SVIH ONIH KOJI MRZE I NEGIRAJU CRNU GORU! OD ONIH KOJI BI PRODALI I MAJČINU SISU SAMO DA SE UVIČU ŠTO DUBLJE SRBIMA U K . NJ . R . U ! E od takvih se brane NE samo DPS nego CRNOGORCI!
Goga

14. 08. 2019 - 13:07

evo ove dezurne bud....le hahahHah, kakav providan lik
Rukfaš

15. 08. 2019 - 06:26

Ali on se ponadao da neko kaže da Crnu goru brane od njega. A on nesrećnik skroz bezopasni klovn.
ruski aranzman

14. 08. 2019 - 13:18

Nadam se da ce ovaj mali napaljeni mrzitelj naci neku sebi blizu zemlju za zivot !
Od tebe i ...

14. 08. 2019 - 13:41

Marko se pita od koga DPSbrani CG u Herceg Hovom. Marko, od tebe i tebi sličnih. Đoko Orlandić
Kuč

14. 08. 2019 - 13:52

OD TEBE I SLIČNIH TEBE BRANE CG! Oklen si ti MARKO? Neko reče da si Kuč. Zar ne vidiš vajko da se rugaš san sa sobom?
Janica Matova Beograd

14. 08. 2019 - 14:08

Falcifikatori optužuju za fa lcifikat.Pita se od koga se brani Crna Gora .? Od ološa kao što si ti .
Fahro

14. 08. 2019 - 14:48

Od cega se pametan stidi time se budala ponosi. Nema sta tu da se komentarise. Zalosno zalosno zalosno!!
nikšićanin

14. 08. 2019 - 14:53

Žgoljo, od tebe i par tvojih pristalica. ne brani već se sprda s vama.
Markov "Cas anatomije"

14. 08. 2019 - 14:59

Ovo je bio kolumnista anticrnogorskog lista koji se zove Vijesti , do nedavno. Oni su ga duhovno oblikovali i podigli. Vijesti su nesto ko niksicki filozofski fakultet, kamp za obuku ekstremista
patetika fukare

14. 08. 2019 - 15:01

Samo je potrebno cuti da neko izgovori ovo I shvati o kakvom zlu se radi: >>da pokažemo kako Srbi iz Crne Gore vole, kako brinu o onom što im je povjereno na dar, kako se čuva i brani humanost, čast i ljudsko dostojanstvo.
nole

14. 08. 2019 - 16:26

Pjesma "tamo daleko" je ukradena turska jesma "Hatirla Sevgili"napisana 1907 godine od Muhilisa Sabahattin Ezgija i u originalu se zvala "Sećaš li se Margareta" posvećena njegovoj ljubavnii.Ima je je na You Tube u izvođenju Andre Rieu u Istambulu kao i na skoro svim koncertima..Znači da srbi ne kradu samo istoriju nego što gođ stignu.Sramotno.Ali zato nijesu mogli bez veliko srpskog teksta.
Definitivno

14. 08. 2019 - 17:34

Nole, bravo! Tako, tamo njima, treba! Zivjela Crna Gora SAMOSTALNA CRNOGORSKA! ZIVJELA CPC!
Zasta sluzi Marko ?

14. 08. 2019 - 15:36

Analizirajte Marka I Meda, kao dva stereotipa manje vise istog mentaliteta. Takav bezobrazluk na kugli zemaljskoj necete lako naci. Marko ima dodatnu notu bezobraznog kontriranja, pretjerivanja cak I za nase krajeve, kao razmazeno pomalo retardirano dijete koje se gica po podu , ruzi i ucjenjuje - kucu u kojoj zivi, koja mu je obezbjedila da lagodno zivi upravo od toga, ruzenja vlastite kuce za interese druge dvije. Da moze bolje od toga vec bi bio u Srbiji Rusiji. Ali tamo nikom ne treba. Njega trebaju ovdje, Crne Gore jer on za drugo ne bi bio koristan.
zoro zagarcanin

14. 08. 2019 - 15:58

Jedini komentar je,jadan si da ne mozes bit jadniji,CRNO,LIJECI SE DOK SI NA VRIJEME
Jovo

14. 08. 2019 - 16:02

Vi ste super samo nastavite da divljate i dajete nasu teritoriju drugima da ljudi vide kako bi razbucali drzavu za cas kad bi kojim cudom dosli na vlast. Samo se vi otkrivajte super da znamo kad budu izbori da ne glasamo takve.
Aco B.

14. 08. 2019 - 16:22

Sto ih Maki ne povedeš do Knina ili Djakovice ! Plačete u Herceg Novom o kukavno srpstvo ugašeno !
lolo

14. 08. 2019 - 17:40

hahahaha rumenko bi treba saopstenja na ruski izdavat :))
Vanja

14. 08. 2019 - 20:21

Milacic, ne zasluzuje komentar,previse je to za njega. Ignore, samo to je pristojno za ovakav lik. Ne bi ga covjek pozelio ni za prodavca magle, a kamo li za komisiju. Bio bi jedino dobar vodonoša,na Kakaricku.
Karpatska posla

14. 08. 2019 - 22:27

Brane je od četničkih, ljotićevskih, velikosrpskih genocidnih petokolonaša i njihove popovske ideologije ratnohuškačkih partija! Brane je od hordi podivljale rulje sa Karpata, Urala i Kurilskih ostrva, od zadnjih staljinističkih hordi zla koje u zadnjih 110 godina zabaviše čitav Svijet i Evropu o jadu!!
Sizif

15. 08. 2019 - 08:35

Zatvori usta nemrčipuško i rđo ljudska! Dok si bio Milov "omiljeni novinar", ljubio si skute do degutantnosti. Zašto je "tikva pukla" ti najbolje znaš i zato nas nemoj učiti ko smo i što smo, jer za to nemaš ni po jednom osnovu kapaciteta i kredibilnosti! Ti pripadaš onim "političkim janjićarima" o kojima govori knjeginja Darinka Obrenović. Zato i slavite "Delije", koji su bili elitna turska janjičarska vojska, današnjim riječnikom kazano "utjerivači dugova, poreza"! Rđo, makar na taj način priznaješ svoju janjičarsku ulogu!
Tara

15. 08. 2019 - 08:56

Eto ti Srbije---pa tamo sanjaj o velikoj Serbiji..vas nacionalizam i fasozam je odvratan.!! Organizatore..za ovaj bezobrazluk tteba ostro kazniti!
Sizif

15. 08. 2019 - 09:06

Ovaj politički janjčar postavlja pitanje sa pozicija da su "tamo oni daleko" već preko Herceg Novoga dobili "srpsko" more! No geneza olvakvog uvjerenja ide do onih kopji su mimo reda dobili crnogorska dokumenta i sada su birači, koji mlate po nama kako im se prohtije! No, šteta je već napravljna! Zato upotrijerbite mehanizme pravne države i spriječite stvaranje "države u državi"! Za sve ovo imaju kao logistiku posljednju paravojnu formaciju u CG, Srpsku pravoslavnu crkvu! Kažu:"Kosovo je duša srpskog naroda"; dušu su odavno izgubili, a obraza nikada nijesu ni imali!
Crnogorski Betoven

15. 08. 2019 - 12:01

Šta hoće ova nasilna djevojčica?
Novi komentar