Po izboru Vizit Montenegro za ovu godinu

Deset top plaža u Crnoj Gori

Deset najboljih plaža u Crnoj Gori, po preporuci Vizit Montenegro, su Ploče, Trsteno, Kamenovo, Jaz, Velika plaža, Mogren, Sveti Stefan, Kraljičina plaža, Lučice i Plavi horizonti.
Objavljeno: 15. 08. 2019 - 12:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na plaži Ploče je sve dobro zamišljeno i dizajnirano: četiri bazena sa morskom vodom, besplatan parking, tuš kabine, kafići, restorani, plažni mobilijar, spasilačke službe i hitna pomoć i masaža, a plaža organizuje i razne zabave.

 

ploce-budva-1

 

Za plažu Trsteno kažu da je idealna za porodice sa djecom, kojima nudi mobilijar, restoran i parking.

 

trsteno

 

Podsjećaju da je na Kamenovu kameleonska voda, koja mijenja boju zavisno od ugla sunčevih zraka iz tirkizne u azurnu. Ovdje se sunce dugo zadržava, a zalasci su zapanjujući. Nudi restorane i kafiće, organizuju se zabave i privlači mlađe ljude.

 

kamenovo

 

Jaz ima niz restorana i turističkih sadržaja. Lonli planet je proglasio najboljom evropskom plažom u 2015.

 

jaz-budva

 

Na Velikoj plaži i Adi Bojani su, tvrde, najspektakularniji zalasci sunca. Ove plaže privlače pisce, pjesnike, glumce, pjevače i boeme. Ada Bojana je nudistički raj, poznat po umjerenom vjetru savršenom za kajt surfing koji je ovdje sport broj jedan i klubovi nude opremu i obuku.

 

velika-plaza

 

Plaža Sveti Stefan je zaštitni znak Crne Gore, a na poluostrvu je luksuzno ljetovalište Aman Sveti Stefan. Lijeva strana plaže Sveti Stefan je besplatna, dok je desna privatna i za ulazak je potrebno platiti 50 eura. Kraljičina plaža dio je odmarališta Aman u Svetom Stefanu i dostupna je samo gostima hotela. Ako želite da koristite plažu treba da platite 70 eura po osobi. Takav spoj bogate vegetacije, kultivisane prirode i čiste vode.

 

sveti-stefan-budva

 

Plaža Lučice nudi osvježenje u kafićima, brodićem mogu da se posjete ostrvca Katic i Sveta Nedjelja, na polovini plaže nema mobilijara, a za djecu je napravljen vodni tobogan i igralište.

 

lucica-budva

 

Plavi horizonti su pogodni za porodice sa djecom, a posjetiocima su na raspolaganju plažni mobilijar, pristanište i kabine, te restoran sa morskim specijalitetima. Za ljubitelje aktivnog odmora na plaži postoje sportski tereni za odbojku, košarku i tenis, može se unajmiti čamac ili skijati na vodi, voziti džet ski ili ići u ribolov.

 

plavi-horizonti

Komentari: 1

Slika i prilika

15. 08. 2019 - 13:05

Svaka je čarobna
Novi komentar