Ana Stanić uoči nastupa sa Ivanom Peters u hotelu ,,Mogren“

Najljepše ljubavne pjesme u akustičnom ruhu

Pjevamo zajedno 25 godina, koliko se družimo, u našim dnevnim sobama. Nikada nam nije palo na pamet da počnemo zajedničku muzičku priču, dok nas nije čuo kolega koji je predložio da nastupamo zajedno. Sve je krenulo kao igra. Večeras će biti naš drugi nastup, u prvom je bila sjajna atmosfera, uživali smo i jedva čekamo večerašnju svirku – počinje razgovor za Pobjedu pjevačica Ana Stanić koja će večeras sa Ivanom Peters nastupiti u hotelu ,,Mogren“.
Objavljeno: 15. 08. 2019 - 16:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Stanić i Peters bile su članice bendova Mobi Dik i Tap 011 sa kojima su otpjevale brojne hitove. Nedavno su počele zajedničko muzičko putovanje formiranjem akustičnog dua, a kroz nostalgični vremeplov iz devedesetih i dvijehiljaditih, uz obrade domaćih i stranih hitova, kao i one iz solo perioda, sprovešće budvansku publiku i posjetioce.

- Ivana će pjevati najveće hitove iz perioda benda Tap 011, kao i pjesme Negativa, a ja ću pjevati pjesme Mobi Dika, kao i one iz solo karijere. Svakako da će se na repertoaru naći i kaveri svjetskih i domaćih hitova koje volimo da pjevamo. Biće to kombinacija najrazličitijih ljubavnih pjesama u akustičnom izvođenju – objašnjava Stanić, dodajući da razmišljaju o duetu.

- Ta ideja postoji odavno i vrlo je moguće da će se desiti. Samo da napravimo dovoljno dobru pjesmu – kaže pjevačica.

U vremenu kada su pjesme kratkog daha, a pravo muzičko stvaralaštvo je u sjenci, našu sagovornicu pitali smo koliko je teško opstati i ostati dosljedan pravcu koji su izabrale.

- Nije lako, ali kada se ljudi dovoljno trude i posvete sebi, muzičkom biću i ukusu, onda sve ima smisla. Pored novijih pjesama, one koje pjevamo traju više od 20 godina, odoljele su vremenu. Kada je pjesma dobra, kada dobro zvuči i kada je sviraš na gitari i pjevaš, to je nešto što traje i ima neosporiv kvalitet – rekla je Stanić.

Pjevačica je u maju ove godine objavila maksi singl ,,Izgubljeno proleće“ na kojem su se našle tri numere ,,Dužan si mi ostao“, ,,Bolesni“ i ,,Slepo“ čiji je kompletan autor.

- U pitanju su tri balade i mislim da su „pogodile“ ljude, prepoznali su se u njima, dobila sam i sjajne kritike sa radio-stanica, što mi je posebno drago. Kompletan sam autor novih pjesama, i kako vrijeme prolazi sve više volim da pravim lične pjesme, one koje govori o meni – objašnjava Stanić.

Kada je riječ o planovima, Stanić kaže da će se njeno i Ivanino putovanje nastaviti.

- To je paralelni projekat, Ivana učestvuje u još nekoliko, a ja pripremam Beogradski koncert, kao i pjesmu. Ova priča nema veze sa našim samostalnim karijerama, to radimo za našu dušu i to dijelimo sa publikom. To će sve ići svojim tokom, bez nekih velikih planova, jednostavno slijedimo ono što nam se sviđa i u čemu uživamo – zaključila je Stanić. 

Komentari: 0

Novi komentar