Dileme uoči vanredne sjednice parlamenta na kojoj će biti izvršena popuna Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva

Damjanović: Posebnom klubu pripada jedno mjesto u odboru

Šef Posebnog kluba poslanika Aleksandara Damjanović kazao je u izjavi za Pobjedu da njegovom poslaničkom klubu pripada jedno mjesto u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva i da bi svako drugo rješenje, kao plod raznih dogovora, bilo grubo kršenje zakona.
Objavljeno: 16. 08. 2019 - 07:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Shodno odredbama odluke o formiranju odbora, Posebnom klubu poslanika pripada jedno mjesto. Odluku o tome da li ćemo i formalno zatražito to mjesto donijećemo do sjednice Administrativnog odbora, rekao je Damjanović za Pobjedu.

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj je predviđeno da se izvrši popuna Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, zakazana je za 23. avgust na prijedlog poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista. Isti dan bi trebalo da bude održana i sjednica Administrativnog odbora.

Kandidati Demokrata Momo Koprivica i Danilo Šaranović 31. jula nijesu izabrani u odbor, jer Administrativni odbor nije završio raspravu o tome do ponoći, kada je moralo da se završi proljećno zasijedanje. Damjanović, međutim, spori takvu odluku jer - u slučaju da njegov klub predloži kandidata - Demokrate ne bi mogle kandidovati dva predstavnika u odbor, već jednog.

Opširnije u Pobjedi.

Komentari: 0

Novi komentar