Žestoka osuda

Nurmagomedov o MekGregorovom incidentu: Mjesto mu je u zatvoru

Prvak UFC-ove lake kategorije Habib Nurmagomedov u razgovoru za TMZ najstrožije je osudio posljednji incident Konora MekGregora, njegovog posljednjeg protivnika.Objavljeno: 16. 08. 2019 - 20:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Bojim se i pomisliti koliko bi mediji govorili loše o meni da sam ja udario tog tipa. To što je on napravio je vrlo loša stvar. Čak i da ga takav stariji tip udario deset puta prije toga, nema smisla da ti udaraš njega. Trebaš poštovati starije ljude. Ne razumijem to, za ovo bi trebao završiti u zatvoru. Zašto taj tip neće imati problema sa dobijanjem vize za Ameriku? Kako mu nakon ovako nečega mogu dati vizu?", pitao se Habib, aludirajući na probleme sa dobijanjem vize koje ima njegov otac.

Habib cijeni sve što je MekGregor napravio za MMA sport, svjestan kako je zaslužan i za veliki dio njegove popularnosti, ali ističe kako ne smije na račun toga raditi ovo što sad radi.

"Napravio je dobre stvari za ovaj sport, ali već neko vrijeme je van pameti. Izgubio je kontrolu i njegova vlada bi ga trebala kazniti", objasnio je UFC-ov prvak lake kategorije.

Podsjetimo, Habiba 7. septembra čeka borba u Abu Dabiju protiv Dastina Poarijea.

 

Komentari: 0

Novi komentar