SUKOBI U OPOZICIJI: Demokrate i Demokratski front i juče nastavili rat saopštenjima

Vuković: Crveniš li se, Andrija? DF: Mitre, ovo ti nijesi pisao!

Svakodnevna žestoka svađa saopštenjima dvije najjače opozicione grupacije u Crnoj Gori, Demokrata i Demokratskog fronta, sve više podsjeća na TV sapunice u kojima se isti konflikt ponavlja sa različitim akterima, a publika s nesmanjenom pažnjom ne propušta ni jednu epizodu.
Objavljeno: 17. 08. 2019 - 06:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

U novu epizodu obračuna juče se uključio i odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada Mitar Vuković optuživši lidera Nove srpske demokratije Andriju Mandića da stoji iza podmetanja i uvreda na račun opozicije. - Očigledno da Mandić i ostali lideri DF-a o r k e s t r i r a n o djeluju, realizujući plan Mila Đukanovića na anuliranju r e z u l t a t a uspjeha Briselskog plana.

Nakon današnje objave, mračni planovi DPS-a i DF-a izlaze na vidjelo, a uvjereni smo da će nepoštene, nečasne i neiskrene namjere biti ogoljene do kraja - ocijenio je Vuković. Prema njegovim riječima, novi dokazi o antiopozicionom djelovanju onih koji se predstavljaju „jedinim pravim opozicionarima“ pokazuju i zašto 30 godina vlast u Crn o j G o r i nije promijenjena. -A kako i d a b u d e promijenjena kada kroz dugogodišnju opozicionu borbu protiv Đukanovića pokušavamo da pobijedim sa onima koji ovakve prizemne kvalifikacije podmeću opozicionim kolegama? Sada je jasno da je to prosto bila nemoguća misija sa ovakvim saborcima.

Ali, lično bih, ljudski, pitao gospodina Mandića: Crveniš li se, danas, Andrija, pred opozicionim biračima i njihovim porodicama koje se časno bore i čekaju promjene 30 godina? Crveniš li se pred svima nama poslije ovakvog skandala? Jesi li svjestan da je DF ovakvim tvojim ponašanjem doživio fijasko – pitao je svog opozicionog kolegu Vuković i dodao da gusle nikada nijesu opjevavale ponašanje nalik Mandićevom i da nikada i neće. Iz Demokratskog fronta reagovali su saopštenjem kojeg nije potpisao niiko od prozvanih funkcionera ovog saveza.

Tvrde da je rejting Bečićevih Demokrata u drastičnom padu i da ih članstvo masovno napušta nakon što su nedavno ušli u otvorenu saradnju sa DPS-om. Dokaz za ovu tvrdnju, kako stoji u saopštenju, je to što su „morali da iz naftalina izvuku svoje čuvene kadrove“ poput Vukovića. - Bili smo se iskreno zabrinuli za njega, jer ga nije bilo skoro dvije godine, tačnije od trenutka kada ga je gospođa Dara Radonjić svojevremeno pozvala na TV duel, da razmijene mišljenja i stavove, ali on je utekao i već tada postao dio ekipe koja nema stav o bilo čemu.

Otada se Mitru gubi svaki trag. Ali, evo ga danas, Aleksa i Boris su ga, uspaničeni, odnekle izvukli da spašava što se spasiti može - navodi se u saopštenju DF-a. Kažu da se sa sjetom sjećaju „nekadašnjeg Mitra u uniformi, koji je brkove mogao sa ponosom da nosi“. - Šta li je to natjeralo Mitra da od dičnog Crnogorca-Pipera postane Dukljanin, koji riječi nije progovorio čak ni kada je gej lobi za svoj zaštitni znak uzeo brkove slične njegovim, a danas ovako vrijeđa svoje nekadašnje drugove - upitali su u DF-u. Oni kažu da mu ništa ne zamjeraju, čak ni uvrede koje šalje. - Već odavno se pitamo: Đe se đede onaj stari Mitar... pitaju se i Piperi, svi se čude da je od onoga ko je prednjačio u mnogo čemu, sada nevoljno postao dio društva onih koji napadaju mučke i otpozadi. Vrati se, Mitre, znamo da ti ovo nisi pisao, a znamo i ko jeste - zaključuje se u saopštenju Demokratskog fronta.

Komentari: 3

Toso

17. 08. 2019 - 07:16

Umjesto da svadje osmisle da malo po malo eskaliraju do izbora da bi DPSu napravi le sto laksi posao ovi vec od pocetka procese svim snagama da rasturaju opozicionoj tijelo. Takav nemoral prema svome birackom tijelu Jos nije vidjen do sada u Evropi.
Pendrek

17. 08. 2019 - 18:13

O ovoj opoziciji mislim sve najgore, naprosto to je gomila trutova koja dobro zivi od alapacenja ali su mi u toj njihovoj poltickoj mizeriji i ljudskom pokvarenjastvu smijesni kako se sve cesu o DPS koji moze samo da ih gleda i da im se sprda. Za bolje nijesu.
L Dabanović

17. 08. 2019 - 19:11

Svi i Demokrate i Demokratski front i ostala raja otrcana srpstva Srbije su ostali zlotvori crnogorskog naroda i države.A od kad su uzeli da se lentraju uz Crnogorsku Zastavu i mnogo podmukliji.Pa da su svi,kako bi i trebalo,bili ljudi odani svojem crnogorskom narodu i državi nikad im ni na um ne bi palo ni za ikakvu ličnu korist da mijenjaju časno stečeno crnogorstvo Crne Gore za nečasno otrcano srpstvo Srbije.Čovjek štogoć nevaljalo činio ostajemu nešto čojstva-neko će reć pogriješio jadnik ili muka ili društvo naćeralo da to učini.Ali svako danas ko se odrekao crnogorstva potpuno je u sebe uništio svaku mrvicu čojstva-jer nikome nije bila nužda i potreba odricat se crnogorstva.Ako vlast ne valja ona se lako može doćerat da bidne dobra ili je zamijenit-kad smo svi za crnogorski narod i državu.A znam zasigurno-da takvija izroda nije bilo-kogoć vlast činio imali bi dobru vlast.A država Crna Gora sa svim stanovništvom opet bila primjer Evropi ka kad je trebalo pokazat kuraž i čojstvo.
Novi komentar