SNP: Nejasnoće u vezi sa zapošljavanjem penzionera ne postoje

Odredbe zakona o radu, državnim službenicima i namještenicima i o lokalnoj samoupravi jezički i logički su jasne i ne postoje nejasnoće u vezi sa zapošljavanjem penzionera, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).
Objavljeno: 17. 08. 2019 - 13:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sekretar Izvršnog odbora SNP-a, Dragan Vukić, kazao je da ta partija nije protiv nijednog pojedinca lično, ali jeste za to da se poštuju zakoni i Ustav Crne Gore.

On je rekao da ne postoje zakonske nejanoće u vezi sa zapošljavanjem penzionera, već “samo zavisi ko ih tumači”.

“Ako ih tumače iz Demokratske partije socijalista (DPS) onda je sve u skladu za zakonom, ali iz njihovog ugla zahvalnosti prema kadrovima i lojalnosti istih prema DPS-u. SNP insistira na poštovanju zakona kada je riječ o zapošljavanju penzionera, u ovom slučaju tri predsjednika Skupština opština, ali ima i drugih slučajeva, kao što je na primjer direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sreten Radonjić”, naveo je Vukić.

On je istakao da su odredbe zakona o radu, državnim službenicima i namještenicima i o lokalnoj samoupravi jezički i logički jasne i da nejasnoće ne postoje što se tiče zapošljavanja penzionera.

To je, kako je naveo Vukić, potvrdio i Ustavni sud koji je ocijenio da se radni angažman zaposlenog od 67 godina i više ne može nastaviti sporazumom između njega i poslodavca.

“Umjesto da odmah primijene postojeću zakonsku regulativu i razmišljaju o uvođenju stimulansa za raniji odlazak u penziju za one zaposlene kojima to odgovara, i tako oslobode radna mjesta kako bi mlađi ljudi došli u situaciju da zasnuju radni odnos, u DPS-u i dalje cute”, zaključio je on.

Komentari: 1

Tacis

17. 08. 2019 - 13:27

Komedija od partije. 1-2 odsto.
Novi komentar