Albanski forum Bogdanoviću:

U Crnoj Gori će se vijoriti albanska zastava, ne uporedjujte nas sa drugima, mi smo podržavali nezavisnost

Albanski forum poručio je povodom najave Ministarstva kulture da će podnijeti krivičnu prijavu zbog isticanja albanske zastave na manifesitaciji na rijeci Cijevna da bi ministar trebalo da zna da istaknuta zastava na pomenutom skupu nije samo zastava Albanje, nego nacionalna zastava svih Albanaca, gdje god žive.
Objavljeno: 17. 08. 2019 - 17:10 Promjenite veličinu teksta: A A A
U Crnoj Gori ce se vijoriti albanska zastava, ne uporedjujte nas sa drugima, mi smo podrzavali nezavisnost
Ilustracija

To je zastava koju nam je u amanet ostavio najveci albanski nacionalni junak, Gjergj Kastrioti-Skenderbeg, inače i ujak Ivana Crnojevića“, navodi se u regovanju.

Albanski forum navodi da su Albanci i njihova dispora dali punu podršku obnove crnogorske nezavisnosti 2006.god., i svim euro-atlanskim integracionim procesima Crne Gore te da u tim procesima ta zastava nije smetala.

>>>Prijava zbog isticanja albanske zastave, zakone svi moraju da poštuju

„Vi je danas je danas uporedjujete sa nekim drugim zastavama i skupovima! Nećemo dozvoliti da Vi gosdodo kažnjavate gradjane Malesije,  i ujedno uporedite ovaj kulturni skup, na kome se samo pjevalo, igralo i slavilo, sa skupovima na kojima se proziva mržnja, i šovinističke poruke, ne samo prema Crnoj Gori, nego i drugim susjednim državama“, navode u reagovanju.

Kako dodaju, za Albance, prijava ništa ne znači.

„Sami sebi ste ostavili ljagu Vašim djelovanjem. Ali svakako da dodamo da je potrebno, da se na nivou svih nacionalnih partija, razmotriti dalje učešće u vlasti gdje stoji ministar koji ima jedan ovakav stav prema kulturnim aktivnostima Albanaca, na kojima neizostavno vijori i vijoriiće se zastava Albanaca“, navodi se u reagovanju Albanskog foruma.

 

Komentari: 51

Zakon je isti za sve

17. 08. 2019 - 17:24

Istina je da su Albanci bili za suverenu Crnu Goru, a Srbi protiv - ali je ZAKON JEDAN !!! Ne moze se u 21-om vijeku zakon selektivno primjenjivati. Albanija i Kosovo su pretendenti na clanstvo u EU. ovakvi komentari nemaju smisla. Jedino relevantan faktor je ZAKON ! Medjutim, velika je odgovornost vlasti da u buduce isforsiraju primjenu ovog zakona. Pitanje": ZASTO SRPSKE ZASTAVE stoje na CRNOGORSKIM CRKVAMA ?
Nenad

17. 08. 2019 - 21:46

Kad se već predstavljaš kao poznavalac zakona onda treba da znaš da je dozvoljeno da svaka nacionalna zajednica ima svoju zastavu koju sme da ističe ali ta zastava ne sme da bude ista kao državna zastava druge države. Da zaključim, u HN nije zakon prekršen jer to nije bila zastava Republike Srbije dok u ovom slučaju jeste prekršen zakon jer je ovo zastava Republike Albanije.
mayov

18. 08. 2019 - 09:06

Zato sto treba da se obrazujes, pa da znas sta je crkvena zastava od pamtivijeka! To nisu srpske zastave, nego crkvene. Odlicno je sto Albanci pokazuju pravo lice i ucjenjuju saku crnogoraca, i treba da se viore zastave brace ❤ e viva albania za napredak
Sreten Vujović

18. 08. 2019 - 09:52

"crkvena zastava od pamtivijeka"¨!? To naprosto nije istina! Prošetajte, dragi obrazovani gospodine do Orlovog krša na Cetinju, pa pogledajte na Mauzoleju vladike Danila, koji je uzgred bio i vladar suverene crnogorske države i mitropolit (valjda, u samostalnoj CG, samostalne)Crnogorske crkve, kako izgleda crkveni grb! Pogledajmo činjenicama u oči, prijalo ili ne prijalo nekome, a ne punimo pluća "guslarskim" nacional-romantizmom! Uzgred, ponekad je "šaka" Crnolgoraca vrijednija od zaslijepljene "mase": Trojanaca je bilo 300 u termopilskom klancu... dok je "masa" bila uspavana i kupljena persijskim zlatom...
Sreten Vujović

18. 08. 2019 - 14:20

Pardon, ne "Trojanaca" već "Spartanaca"!
Sreten Vujović

18. 08. 2019 - 17:29

Molim da pustite ispravku! Desio se lapsus pri kraju komentara: Umjesto "Trojanaca" Trebalo je da stoji "Spartanaca". Vjerovatno se ovaj lapsus deio kao posljedica otpora prema besmislici lansiranoj iz velikosrpskih krugova o Crnoj Gori kao "srpskoj Sparti"!
Sreten Vujović

18. 08. 2019 - 09:33

Uz svo poštovanje prema nacionalnim zajednicama, zna se Protokol! Moguće je istaći zastavu nacionalne zajednice, ali je obavezno, sa desne strane, gledano iz "ugla" zastava, istaći zastavu zemlje u kojoj se to dešava, a to je Crna Gora! Bio sam organizator određenih manifestacija kulture u Švajcarsko; u svim civilizovanim zemljama se tako radi! Jugoslovenksa (tada) zastava da,a li sa obaveznom švajcarskom zastavom, sa njene desne strane! Sve ostalo su samo gole provokacije! "Ako mogu srpski klerofašisti, možemo i mi"! Za inat! Tako se u Beču "naše gore list" vozi fijakerom "za inat" (izuvještaj ORF)dok se normalni voze zbog romantike, doživljaja nekadašnjeg Beča...Uf! Naša (ne)svijest je mitoloških razmjera! Primjer Fondacija "Lika" u Ulcinju ima albansku zastavu, ali zajedno sa crnogorskom! Svaka čast!
U pamet se dobro...

19. 08. 2019 - 08:17

Ono što nacionalne zajednice u CG moraju shvatiti jeste, da svoja prava mogu ostvarivati jedino preko CG i njenih institucija! To se ne radi na način kako čini „vojvoda“ Mandić, koji se svako malo „pekmezi“ na ramenu Vučića, a Dačić mu otpjeva „uspavanku“ (tursku) „Tamo daleko“ pa mu umjesto plišanog međeda stave u naručje paketić rubalja, a on se srećan vrne u CG, unesrećenu što ima takve građane, koji preziru sve što je crnogorsko, liše privilegija i para! Dakle, ni Šerbo, koji vuče porijeklo sa Čeva, pa Kuča, ne može izvan CG imati „matičnu državu“ a bogami ni podgorički, starovaroški Muslimani, koji imaju etnički veze sa Sarajevom, taman koliko i ja sa Sevastopoljem! Dakale, ne „mlate“ se nacionalnim zastavama po nosu Crnogorci, koji nikome ne osporavaju nacionalna prava, nego su i u nekim teškim vremenima dolazili da svojim životima zaštite živote tih istih, liše agresora, koji su to i danas!
Abu khabir muavija

17. 08. 2019 - 17:41

Asmije li u Albaniji i na Kosovu na primjer da se vijori crnogorska ili srpska. Nije li Albanija prisilno asimilirala i Crnogorce i Srbe pa i Grke. Ali to je bilo pod Skenderbegovom zastavom pa nije grijeh.Padne li vam ikad na pamet, kada tražite najveća demokratska i nacionalna prava, pa i iznad uma ustava i razuma u Crnoj Gori, kako je manjinama u Albaniji.
Sovereign

17. 08. 2019 - 19:42

Не петљај Србе у ваше братске односе. Тамо сами међусобно се чупајте.
Sovereign

17. 08. 2019 - 20:14

Srbi su sve ovo zakuvali.
Imaš pravo

17. 08. 2019 - 21:03

Vi ste ga izdimili po pitanju Kosova.
mayov

18. 08. 2019 - 09:08

A mi u CG dimimo po pitanju cijele drzave....nase malene, ali ponosne
VD

19. 08. 2019 - 00:00

U Albaniju ima samo 300 kuća Cernogoraca a Srba nema i nikad nihe bilo, Grci u Albanju imaju vise prava nego Fincu u Švedsku Nije CG najveća demokratska zemlja nego...
Sport bili

17. 08. 2019 - 17:45

Neka se vijori Albanska zastava, ali je trebala biti pored ne i Crnogorska,. Eto to je problem, dabogda se vazda vijorila Albanska zastava, dje god zive Albanci u svijetu, ali prilikom slavlja treba istac i zastavu drzave u kojoj zivite...
Djordje

17. 08. 2019 - 18:44

A Srbi? Vazi li to za Srbe?
bobo

17. 08. 2019 - 22:28

Ne vi nijeste Srbi već posrbice,i kolo i i nošnja ,običaji sve je crnogorsko.Kad budete nosili šajkaču,igrali moravac i uzeli običaje etničkih Srba biće te tretirani kao Srbi i nemamo ništa protiv
Ajdin

18. 08. 2019 - 09:11

Svako svome jatu, tako i treba! Vazda se viorila albsnska po CG, svuda❤ To su nasa braca, ta razvijena i kulturna nacija i mi, nema razlike❤
Milo Vujović

17. 08. 2019 - 18:20

Urednici,šta je sa Mojim komentarima,Nije Milo Vujović Državni Neprijatelj da mu se ne pušta nijedan komentar,već Crnogorski Domoljub,šta krijete istinu za srbijance i okupatorsku ilegalnu tzv.sPc.za albance i druge, na Referendumu su glasali srbijanci za veliku srbiju,ali isto tako i albanci ne za Crnu Goru no za veliku albaniju,kao i tzv.bošnjaci za Sandžak,jedini iskreni glasači za Crnu Goru bili su Crnogorci i Crnogorski Muslimani i Hrvatska manjina,ove Mega laži šta kažu srbijanci albanci i tzv. bošnjaci to je Alibi za veliku albaniju i sandžak,Skandal je taj što Vlast ne Vrši Vlast na veći dio Crnogorske Teritorije ,već neki šupljim pričama da podnose neke prijave Umjesto da primijene Zakon i daju do Znanja Svima da je ovo Crna Gora, a srbijanci i Okupatorska ilegalna tzv.sPc. i albanci Brutalno Prijete toj Vlasti stime Crnogorskoj Naciji i Državi,a od Vlasti Nikakve Reakcije,pitanje je dali ova Vlast uopšte postoji ili je u Pitanju nešto drugo Profiterstvo ili Vele izdaja !!
pogrci il poturi

17. 08. 2019 - 18:44

Vujovicu biraj oces li sa Srbima il Albancima i Bosnjacima. Vas zeljembaca ima tolko da vas tenda poklopi . Ako vam Albanci uskrate podrsku , kao sto revoltirano najavljuju, propadoste ka mooda kros prsle gace .
@ pogrci il poturi

17. 08. 2019 - 20:20

Uvjek je bilo kvislinga ka vi poserbljeni, evo 175 godina ovom narodu i drzavi zagorcavate opstanak.
Milo Vujović

17. 08. 2019 - 21:19

Crnogorcima kojih ima 49%,Netreba Niko,jedino da se mi Pomirimo između sebe Komunjare i iskreni Crnogorski Domoljubi,našto Teška srca bih Pristao ali iznad Crne Gore je Samo Nebo i Niko Više i za Nju dajem Sve,a vi Došljaci srbijanci albanci i tzv.bošnjaci Treba da Prođete jednu Reviziju za vas đe je vas između 80 i 100 hiljada dobilo na Korumpirani Način Boravak i jedan Velik Dio i Crnogorsko Državljanstvo,Nezaboravite da vas čeka Revizija to se ne može izbjeć jer je Crna Gora puna Došljaka neprijatelja,i ne Brinite vi za Crnogorce i većinu,Crnogorci Opstaju na Našem Svetom Kršu više od 2000.g.a Nadam se da ćemo ođe biti i Sledećih bar 5-6 Milijardi godina,No se Brini ti i Ostale manjine poslije Revizije svesti će vas na par procenata,i Većina Crnogoraca će Uvijek biti Velika,i vi Došljaci Nikada Nećete Vladati Crnom Gorom,jer vi se taj San Nikada Neće Ostvariti !!
Hajla & Lovćen

17. 08. 2019 - 21:33

Podrška iz ROŽAJA za Mila
CG

17. 08. 2019 - 18:24

Ništa sporno, može: ali u skladu sa zakonom. Ako to ne odgovara, onda nijesu u pitanju dobre namjere.
Djordje

17. 08. 2019 - 18:42

Sto je Arbanasi,sto je to za vas sovinizam? Crnogorac koji se izjasnjava ono sto jes i kako se osjeca? Svi cestiti Crnogorci ciji su preci gradili Crnu Goru nesmiju rec da su Srbi? Treba im zabranit da su to sto jesu,pa je onda to vasa i Milova Demokratija. Dosta nam je vise vas i vasih provokacija,ako cemo pravo sto bi zakon za nas Srbe vazijo a za vas ne? Vi ste zaduzili samo Mila, Crnogorce vala nijeste,i to dok vas je dovozijo avijonima da glasate njegovu privatnu drzavu.
daki

17. 08. 2019 - 19:14

I ja sam bio za suverenu CGoru,ali nemate prava ni vi ,ni Amerikanci ,ni Njemci u ovoj zemlji da nosite svoje zastave ako uz nju nije i crnogorska,to je zakon. Ako mozete vi onda mogu i Srbi,a to je nedopustivo ili gasimo drzavu. Bez obzira na vas mnogo je vise normalnih Albanaca
Pod prut

17. 08. 2019 - 19:15

Previše su svi dobili slobode u CRNOJ GORI ,, počinjem od Rožaja mom rodnom gradu, tamo imate BVS-BOŠNJAČKO VEHABISKU STRANKU ,gde na njihovim promocijama stoje zastave: TURSKE, BiH, ARAPSKE , i ostale , onda pogledajte ULCINJ jedno mahanje zastavama i kartama ,,Velike albanije,, na svakom koraku , I na kraju extremno VELIKO srpski -RAVNOGORSKI POKRET ,, dal ovi narodi imaju : ŠKOLOVANJA ,LIJEČENJA, PENZIJE , SOCIJALNA DAVANJA , I HILJADU DRUGI USLUGA U CRNOJ GORI ILI NEGDE TAMO DALEKO
Crvena Hrvatska

17. 08. 2019 - 20:29

Samo Ustaša Crnu Goru spašava, pa nek priča tko god šta hoće.....Živila Crvena Hrvatska!!
Džoma Diploma

18. 08. 2019 - 10:48

Jasan si mi osim ovoga - jesi li četnik ili informbirovac?
Ilija1978

17. 08. 2019 - 19:19

Zna se đe se mogu vijoriti zastave stranih država i to mjesto su jedino ambasade i konzulati dalje ne ovo je Crna Gora nije ni Albanija , Hrvatska ni Srbija
Realista

17. 08. 2019 - 19:47

Treba postovati zakon i svi da budu jednaki pred crnogorskim zakonom. Ako ne moze srpska ne moze ni albanska i tacka. Albanaca ima manje 4 posto u Crnoj Gori...
Janica Matova Beograd30428

17. 08. 2019 - 20:11

Varate se gospodo necete vi ništa mimo poštovanja Zakona.Nijesmo mi protiv albanske zastave ali u Albaniji.U Crnoj Gori može ali uz crnogorsku sve drugo je izražavanje neprijateljstva prema crnogorskoj državi. Trn u zdravu nogu ne zabadajte i ne prijetite ,treba li vas učiti čemu to vodi.
Politiko

17. 08. 2019 - 20:34

Tacno je da su Albanci bili za nezavisnu Crnu Goru ali je takodje tačno da su im Crnogorci oslobodili Skadar od Turaka. Doduše tada su u crnogorskoj vojsci bili i Malisori. Ipak, zakon važi za sve. Vijorite albansku zastavu ali pored nje i crnogorsku. Nije to crnogorski izum tako je u većini svijeta.
Rikimartin

17. 08. 2019 - 20:56

To su nasa nova braca...hahahaha...aaaa...vrh!!!!
cg bluz

17. 08. 2019 - 21:29

riknuomartin, komsija moze biti kao brat, ali se mora znati red, Bez reda nema ni domacina ni komsiluka, vjeruj mi.
MilenaS

17. 08. 2019 - 21:40

Vijorice se naravno, to NIJE SPORNO, ali uz CRNOGORSKU, ni to NIJE sporno. Ok? Ok.
Ljeskopoljski kapetan

17. 08. 2019 - 21:41

".. albanski nacionalni junak, Gjergj Kastrioti-Skenderbeg, inače i ujak Ivana Crnojevića", da nebiste i Ivana Stefanovog da povucete u arbanase sunce vam zarko ... é nece moci :)))
Ljeskopoljski kapetan

18. 08. 2019 - 07:24

".. u amanet ostavio .."??? Licnost koju predstavljate ka´ nacionalni albanski simbol, i ka´ licnost, koja je znatno doprinijela stvaranju albanske nacije, a i da je on podigao opstenarodni albanski ustanak protiv Turaka, sto je pogresno tumacenje istorijskih dogadjaja = Alijas Skenderbegov otpor Turcima nije bio opstenarodni ustanak, vec njegova BORBA ZA OBNAVLJANJE OCEVINE = tj knezevine Jovana Kastriota na prostorima koje je ona zauzimala.
Ljeskopoljski kapetan

18. 08. 2019 - 08:09

Vi citaoci, kako se godj licno izjasnjavali, postavite sebi pitanje: Da li je adaptacija/ svojatanje njegovo od strane albanskih istroicara zasnovano na istorijografskim dokumentarnim argumentima?
Ljeskopoljski kapetan

18. 08. 2019 - 08:17

Stavovi albanskih istoricara, da je Djuradj Kastriot etnicki Albanac i da su Kastrioti etnicki Albanci, nisu zasnovani na argumentima = jer za to nema aber nijednih dokumentarnih dokaza.
Ljeskopoljski kapetan

18. 08. 2019 - 08:24

Pored toga, cak se ni sam Djuradj Kastriot nije izjasnjavao, da je Albanac vec, da mu je Epir postojbina, odnosno iz kraja Zagorja i mjesta Zagore kod Janjine iz Epira, za koji Djuradj i zbori!!!
Ljeskopoljski kapetan

18. 08. 2019 - 08:42

Branilo, koji je isticanjem dostigao status nizeg plemstva, celnik i kefalija, dobio feud na rijeci Gardi sa starom tvrdjavom Kastri = po kome su se i nazvali njegovi potomci Kastrioti.
Ljeskopoljski kapetan

18. 08. 2019 - 08:50

Branilo - Pavle Branilov - Jovan Pavlev - Stanisa Jovanov, Repos Jovanov, Konstantin Jovanov, Djuradj Jovanov ... Cija su ovo imena u porodici Kastriota? Da li su ovo imena arbanaskog il´ slovenskog roda?
Ljeskopoljski kapetan

18. 08. 2019 - 08:56

Vojislava - Marija alijas Mara Jovanova, Jelena Jovanova, Andjelija Jovanova, Vlajka Jovanova, Mamica Jovanova ..... Cija su ovo imena u porodici Kastriota? Da li su ovo imena arbanaskog il´ slovenskog roda?
Prohujalo s'vihorom

17. 08. 2019 - 23:22

Dok je Crna Gora bila srpska država ovakve stvari nisu nikome ni na pamet mogle pasti a kamoli što učinjet. Danas je druga priča, zlo i naopako
Pun stomak

17. 08. 2019 - 23:34

Ja iskreno i ne razlikujem našu zastavu od albanske tako da mi je svejedno
Grbalj

18. 08. 2019 - 08:14

Ti nisi naš onda, nego neki srbalj ili posrbica.
Peśo

18. 08. 2019 - 00:31

Prvo se poštuje država u kojoj živite, a zatim svoju porijeklom. Znaju to Albanci koji žive po svijetu. Ta zamjena teza, mi smo na svome, nije kako jeste, Vi ste u Crnoj Gori i na svome ali mora biti pored zvanične albanske i crnogorska zastava. Tako je svuđe, mada u Albaniji ni to nemože
Oksim

18. 08. 2019 - 09:02

Svaki iole civilizivani narod i narod koji drzi do morala i postenja trebao bi da postuje drzavu u kojoj živi! Ta drzava se, u ovom slucaju, zove Crna Gora. Sve i da zakonom nije regulisano pitanje isticanja zastava obraz bi nalagao da se, uz svoju, istakne i zastava Crne Gore! Crna Gora je jedinstven slucaj gdje manjine nastoje da je razbucsju i kojima su druge drzave domovine: Bošnjacima - Bosna i Turska (svaka čast Muslimanima i Crnogorcima islamske vjere), Srbima- Srbija i Rusija i Albancima - Albanija! Na ovaj način pomažu jedni drugima - pravoslavni kolebljivci imaju izgovor što trče put SPC da ih ne bi ovi drugi ‘pojeli’, a ovi drugi ka tas na vagi uživaju u tim strahovima i podjelama. Na žalost Crna Gora je prepuna interesnih nacionalista i vjerskih zatucanika!
Vlah

19. 08. 2019 - 18:11

U SAD-u možete da istaknete bilo koju zastavu ali da uz nju stoji i američka zastava koja je barem za 1 inč po dijagonali duža. Tako da možeš izraziti svoje nacionalno osjećanje ali i poštovanje prema državi u kojoj živiš, radiš, zarađuješ... Takva praksa treba i našoj državi.
1991

20. 08. 2019 - 16:52

Platice se nezavisnost, Tuzima, Ulcinjom, Gusinjem, Plavom...
Novi komentar