Predsjednik Udruženja pravnika Branislav Radulović

Država da obezbijedi poštovanje svojih državnih simbola

Predsjednik Udruženja pravnika Branislav Radulović kaže da su državni simboli obilježili suverenitet svake države i pod posebnom su pravnom zaštitom.
Objavljeno: 18. 08. 2019 - 08:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Svaka povreda državnih simbola, odnosno isticanje onih koji nijesu odgovarajući, mora podlijegati krivično-pravnoj ili nekoj drugoj zaštiti ili obliku sankcija”, rekao je Radulović za Radio Crne Gore, komentarišući najavljenu prijavu Ministarstva kulture protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije, bez državne zastave Crne Gore.

Kaže da zakon mora biti jednak za sve.

“Država je dužna da obezbijedi poštovanje svog suvereniteta i svojih državnih simbola, bez obzira na to da li se radi o Cetinju, Herceg Novom, Podgorici. U tom pogledu ako postoji biće krivičnog djela, država je dužna štititi svoj pravni poredak i svoj suverenitet”, izričit je Radulović.

 

Komentari: 4

Grbalj

18. 08. 2019 - 10:07

Tako je, sve je jasno, pametnome dosta.
Da, da ....

18. 08. 2019 - 11:41

NE SAMO SIMBOLA NEGO POŠTOVANJE SVIH NACIJA I VJERA, NE SAMO AMFILOHIJEVO OKUPATORSKO SVETOSAVLJE KOJE RAZARA CRNU GORU.
Saša

18. 08. 2019 - 16:54

Država treba da prvo obezbedi jednakost kod zapošljavanja,školovanja i svih ljudkskih prava svim gradjanima bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost pa lako će se onda poštovati zastava,grb i himna. Očigledno da veliki broj i samih Crnogoraca ne oseća zvanične simbole kao svoje a o nacionalnim manjinama i da se ne govori tako da svako primenjivanje sile i kažnjavanje izazivaće kontra efekat.
ABC

18. 08. 2019 - 23:13

Sasa, providna ti je prica.
Novi komentar