Ugrožena ljudska prava

Liberali osudili skrnavljenje crkve CPC u Nikšiću

Liberalna partija najoštrije osuđuje skrnavljenje crkvene imovine i objekta Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću.
Objavljeno: 18. 08. 2019 - 11:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

 “Hitna reakcija države ne smije izostati, a policija i nadležni organi i institucije moraju iznijeti jasan stav o ovom prblemu. Ugrožavanje imovine Crnogorske crkve, kao vjerske zajednice Crnogoraca, i ugrožavanje ljudskih i vjerskih prava građana Crne Gore koji su vjernici ove Crkve, nedopustiv je presedan i opasna poruka za građansku državu”, zaključeno je na sastanku predstavnika CPC i Liberalne partije.

Delegacija Liberalne partije sa potpredsjednikom Jovom Rabrenovićem na čelu, posjetila je oskrnavljeni objekata CPC u Nikšiću i tom prilikom susrela se sa episkopom Borisom Bojovićem. Oni su obišli oskrnavljeni objekat i i utvrdili nastalu štetu.

“Učestalost ponavljanja nacionalističkih ispada, posljednji u Herceg Novom i ovaj u Nikšiću, opasna je poruka za multinacionalni sklad crnogorskog društva i jasno upozorenje da postoje određene strukture koje ne žele da se pomire sa crnogorskom suverenošću i građanskom, multinacionalnom državom u kojoj ima mjesta za sve i čiji crnogorski identitet je neupitan i snažno utemeljen”, ističu iz LPCG.

 

Komentari: 3

Aok

18. 08. 2019 - 16:04

A jesu im članovi i članica od ugleda
Миро Ћуркин

18. 08. 2019 - 18:33

Руке му се осушиле ко је гођ. Бог драги наредио.
murko

18. 08. 2019 - 19:38

Kako lažu ljudi kada kažu da CrnogorskaPartizanskaCrkva nema četvoro za tabliće. Eno ih 7 na slici. E VIVA MONTENEGRO. Nikd vise 1918.
Novi komentar