MVP: Srbija da ispoštuje obaveze u slučaju Branke Milić

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore očekuje od Srbije da, u duhu dobre prakse koje se Crna Gora pridržava, ispoštuje obaveze u slučaju Branke Milić, osuđene na tri godine zatvora u slučaju pokušaj terorizma, saopšteno je Televiziji Crne Gore iz tog resora.
Objavljeno: 18. 08. 2019 - 16:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jedna od osuđenih u slučaju pokušaj terorizma, Branka Milić, koju je Viši sud osudio na tri godine zatvora još se nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici.

Zbog toga je mjesecima nedostupna nadležnim organima Crne Gore, koji od novembra prošle godine, čekaju odgovor Srbije na zahtjev da im se omogući ulazak u prostorije ambasade.

I dok su iz Ministarstva vanjskih poslova kazali da je pitanje Branke Milić jedno od nerealizovanih obaveza Srbije, od Ministarstva spoljnih poslova te države, u odnosu na slučaj Milićeve, nema odgovora od februara ove godine.

Ministarstvo vanjskih poslova 29. novembra, prošle godine, uručilo je ambasadoru Srbije notu, sa zahtjevom da se omogući ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade. No kako od tada nije bilo zvaničnog odgovora Srbije, Branka Milić gotovo devet mjeseci boravi na sigurnom.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore su kazali, da očekuju reakciju nadležnih organa Srbije.

“Pitanje Branke Milić predstavlja jednu od nerealizovanih obaveza Srbije u odnosu na pravne postupke između dvije države. Ono je prisutno u svim diplomatskih komunikacijama prilikom susreta na različitim nivoima. Ministarstvo vanjskih poslova preduzima sve radnje koje mu stoje na raspolaganju, a od nadležnih organa Srbije očekujemo postupanje u skladu sa ranijim zahtjevima, u duhu dobre prakse koje se Crna Gora pridržava”, saopštili su TVCG iz Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore.

Podsjećamo, Milić je jedna od osuđenih u slučaju pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. presuda kojom je osuđena na tri godine zatvora, izrečena je nakon više od 170 pretresa odnosno suđenja koje je trajalo više od godinu i po.

Komentari: 13

CRNOGORAC

18. 08. 2019 - 16:20

TU NEMA NI D OD DRZAVE KAD MOZE SVAKA OLOS DA VE ZAJEBAJE KOKO OCE NE SAMO VAS NEGO CIJELU C.GORU.
Pendrek

18. 08. 2019 - 16:53

Nemaju oni nikakvo postovanje prema ovoj drzavi. Naprotiv, gledaju svaki nacin da nas ponize i obezvrijedne. Gedze hoce izlaz na more i to ti je, a posto su bezbacajni u svakom pogledu to pokusvaju Pipun stilom. DF je ogedalo Srbije.
tako vi ni treba

18. 08. 2019 - 17:53

bolje i ne zasluzujete i malo vas ponizavaju kolko vi sebe ponizavate.
Bodin

18. 08. 2019 - 18:03

Ja bih ovo rijesio na jednostavnu foru,zabranit izlazak i ulazak u ambasadu svom osoblju pa da vidite ima da je izbace od tamo.Cim se kroci na trotoaru izvan ambasade to je crnogorska teritorija,vlast bi trebala da iskoristi to.
Žuga

18. 08. 2019 - 23:53

Zatvoriti vodu i struju. I tako nekoliko dana . Neka rekonstrukcija u toku. I nema ulaska ni izlaska.
Janica Matova Beograd

18. 08. 2019 - 18:49

Ja ne daj bože da mi dođe nevolja prije bih skočila u Savu nego pobjegla u crnogorsku Ambasadu u Beogradu.Zašto ? Pa Đaga Micunovic bi mi odmah zvao miliciju.Uoči formiranja Crnogorskog Nacionalnog Savjeta zabranio je ulazak crnogorskoj dijaspori u Ambasadu.Onda se ništa ne čudite što nam se sve ovo dešava To je privatna Ambasada a čula sam i na druga mjesta slično ponašanje.
grbalj

18. 08. 2019 - 20:10

MVP CRNE GORE JE U ZABLUDI, KADA TRAZE OD SRBIJE, DA POSTOVANJE MEDJUNARONO PRAVO.ONA JE SNJESTENA U AMBASADI SRBIJE U CRNOJ GORI, NA TRENINGU JE ZA BUDUCEG ABASADORA U CRNOJ GORI.
xy

18. 08. 2019 - 20:19

A što žurite Crnogorci. Ona je već u zatvoru. Istina liksuznom, ali ipak zatvoru. Što duže to bolje. A kad izađe, ide u Spuž na 3 godine. Ovako, da sutra izađe iz ambasade, počinje da joj kuca taksimetar i smanjuju se 3 godine. Što duže u ambasadi to bolje. Ako će Srbi nek je drže 10 godina, a onda na 3 u Spuž.
GRAĐANSKI

18. 08. 2019 - 21:34

Srgaljka!
Yellowstone

18. 08. 2019 - 23:18

Ova je ona što širaše pravu istinu o četničkoj borbi protiv nacista i fašista, bolovaše na sudjenju pa časni i pošteni pop Risto garantova za nju da je časna i poštena....
D. Z

19. 08. 2019 - 05:49

Risto sotona garantovao?
FreeMontenegro

19. 08. 2019 - 12:44

Em sto je na slobodi, em sto joj je dozvoljeno da interneta i pise clanke i komentarise po i4ns-u i pljuje Crnu Goru po vas bijeli dan….treba to uhapsit sto prije!
Ideja

19. 08. 2019 - 15:59

Spratiti vodjstvo DF-a u srpsku amabasadu. Zivjeli bi na srpskoj teritoriji i hranila bi ih Srbija. mada iskerno govoreci ne znam zasto se oni ne presele u Srbiju i svima dobro
Novi komentar